Dušan Tadić (©AFP)
Dušan Tadić (©AFP)

Neprijatan početak 2022. za Ajaks, Utreht jedini nema poraz kod kuće

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.01.22. | 10:57

Pritom, Domštedelingen je dužnik Kopljanicima iz prvog dela sezone Eredivizije

Bez sumnje, Ajaks će imati oštar početak 2022. Naići će na protivnika sa kojim je nekoliko puta podbacio u prošlosti, uključujući i jesenje odmeravanje snaga. Utreht je uspeo da senzacionalno pobedi u Amsterdamu početkom oktobra i veoma bi želeo da ponovi takav ishod kako bi ostao u prvih sedam. Gosti, pak, imaju priliku da privremeno skliznu na čelo (12.15).

Ako se činilo da su izabranici trenera Erika ten Haga imali dominantan utisak na evropskoj sceni, malo su oklevali na domaćem terenu, pa su se pred kraću zimsku pauzu našli na drugom mestu iza lidera PSV-a. Inače, jedan od dva poraza u Erediviziji priredio mu je Domštedelingen, drugi nedavno AZ Alkmar.

Izabrane vesti

Domaći tim svakako želi da teži dugoročnom plasmanu u neko evropsko takmičenje. Ovakvu privilegiju trenutno može da garantuje zahvaljujući sedmoj poziciji koju trenutno zauzima pre nedeljnog programa.

12.15: (7,00) Utreht (4,50) Ajaks (1,45)

Utreht u proteklih nekoliko kola nije pokazao baš uspešnu formu, pošto nije pobedio od početka decembra, a ispao je i iz domaćeg kupa. Stoga je u njegovom interesu da se situacija što pre preseče, inače bi moglo da dođe do pada na tabeli. U meču sa Ajaksom, Utreht je ionako autsajder.

Domštedelingen se do sada oslanja uglavnom na domaći teren. Jedini u celoj Erediviziji nema poraz pred sopstvenim navijačima. Čak su i Fajenord i PSV imali neki besmislen kiks kod kuće.

"Mislim da smo mogli da radimo prilično dobro posle božićnih praznika. Postizanje pozitivnog rezultata sada je izazov", rekao je domaći strateg Hake.

Uključujući dva takmičenja u Kupu, Amsterdamersi su se pet puta susreli sa Utrehtom od 2020. godine, a samo u dva slučaja su ga srušili, pritom samo u jednom od njih sa većom razlikom.

"Moramo da učinimo sve što je u našoj moći da postignemo gol. Želimo da dobro uđemo u ovu godinu i da se oslobodimo serije koju smo započeli u decembru", poručio je Hake.

Dušan Tadić je spreman da povede tim u nove pobede, pošto su svi sem Sebastijana Alea i Andrea Onane u stroju. Pod znakom pitanja su Klajber i Kudus.

"Utreht je uvek jak protiv Ajaksa. Ali mi smo veoma motivisani da pobedimo, jer smo izgubili prošli put. Tada smo bili aljkavi. Taj meč u Amsterdamu nismo zaboravili. Igraćemo bez internacionalaca Alea i Onane, ali imamo novog igrača u selekciji Brajana Brobija. Svi su spremni da ponovo krenemo. Lepo je što se odmah srećemo sa jakim protivnikom", istakao je Tadić.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

HOLANDIJA 1 – 19. KOLO

Petak

Zvole - Vilem Drugi 2:0 (1:0)

/Van den Belt 25, 78/

Subota

NEC - Herakles 0:0

Fajenord - Vitese 0:1 (0:0)

/Openda 69/

Tvente - Herenven 2:0 (0:0)

/Ugalde 77, Van Volfsfinkel 88pen/

Go Ahed Igls - RKC 0:2 (0:2)

/Stokers 21, Kramers 34/

Nedelja

12.15: (7,00) Utreht (4,50) Ajaks (1,45)

14.30: (2,95) Kambur (3,30) Sparta Roterdam (2,45)

14.30: (8,50) Groningen (4,50) PSV Ajndhoven (1,42)

16.45: (7,25) Fortuna Sitard (4,40) AZ Alkmar (1,45)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Holandija 1EredivizijaAjaksUtreht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara