Nesrećni Morata se tri puta poradovao, Juve bez šuta u okvir gola, Barsa lako pobedila u Torinu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.10.20. | 22:52

Ferencvaroš stigao do prvog boda u Ligi šampiona

Kada su Barselona i Juventus izvučeni u istoj grupi sa kijevskim Dinamom i mađarskim Ferencvarošem, otprilike je bilo jasno kako će se tu situacija razvijati. Barsa i Juve su apsolutni favoriti za prolaz dalje, a Ukrajinci ipak iznad Mađara u borbi za treće mesto i Ligu Evrope.

A od večeras se vidi i ko je favorit za prvo mesto u grupi. Iako su oba tima u rezultatskoj krizi na početku sezone, Barselona je pokazala u Torinu da je u manjim problemima od Juventusa. Uprkos porazu u El Klasiku, uprkos haosu u klubu i ostavkama kompletnog rukovodećeg aparata, Leo Mesi i drugovi su na terenu pokazali da su iznad situacije. Pobedom od 2:0 su nastavili marš ka osmini finala i napravili veliki korak ka osvajanju prvog mesta.

Izabrane vesti

Tri gola je večeras dao Alvaro Morata, tri puta se poradovao i nijedan nije priznat. Svaki put opravdano. Dva puta na asistenciju VAR tehnologije, a jednom je posle ofsajda koji je pomoćni sudija video.

Bez Ronalda, Kjelinija, De Lihta, Aleksa Sandra, sa rovitim Bonućijem, Juventusov trener Andrea Pirlo je imao velike probleme da sastavi tim. Ofanzivna formacija sa Kuluševskim, Kjezom, Dibalom i Moratom nije dala rezultat. Štaviše, Barselona je bila ta koja je napala iz svih oružja. Pretili su Mesi, Pjanić, Grizman, a Ščesnsni, Bonuči i stativa spasavali Juventus. U 14. minutu nije bilo spasa. Dembele je šutirao sa 20 metara, lopta je zakačila Kjezu i završila u golu.

Mesi je nastavio da muči odbranu Juventusa, Ščensni je zaustavio pokušaje Grizmana i Dembelea, a Morati su do poluvremena poništena dva gola zbog ofsajda. Pogodio je Španac i posle 10 minuta igre u drugom poluvremenu, ali mu je gol opet opravdano poništen. Nastavio je crnu seriju pošto su mu i u prethdone dve utakmice poništavani golovi. A inače mu nije prvi put da mu ponište tri gola. Isto mu se desilo kada je igrao za Real prpotiv Las Palmasa

Rutinski je Barselona čuvala loptu i rezultat kako je meč odmicao. Juventus nije stvorio nijednu pravu šansu, završio je utakmicu bez šuta u ovir gola, a Katalonci su u nekoliko navrata mogli da ’ubiju’ utakmicu. Najbliži je bio Grizman koji je pogodio stativu. Na kraju je Mesi stavio tačku golom u 90. minutu iz penala koji je prilično glupo napravio Bernardeski nad Fatijem.

Istorijski remi i prvi bod u Ligi šampiona je ostvario Ferenevaroš koji je u Budimpešti bio na rubu poraza od kijevskog Dinama ali je uspeo od 0:2 da stigne do 2:2. I ostane u igri za treće mesto koje vodi u Ligu Evrope. Mada su Ukrajinci favoriti u toj priči jer ih čeka revanš na svom terenu.

Surovo su Ukrajinci kažnjavali greške domaćina. Prvo je Cigankov u 28. minutu pogodio iz penala, da bi desetak minuta kasnije De Penja krunisao uspavanost odbrane Fradija i sjajnu asistenciju Bujalskog u kontranapadu.

Ipak, nije se mađarski prvak predavao i u drugom poluvremenu je dao sve od sebe da istopi prednost Ukrajinaca. Posle nepunog sata igre je pogodilo Partizanovo pojačanje Tokmak Nhuen pored slabe reakcije odbrane Dinama. Udahnuo je nadu Fradiju da može da izbegne poraz. Stiskali su domaći do kraja i napadali svim silama. Dinamo nije imao šansu u drugom poluvremenu, branio se i kada je u 84. minutu ostao bez isključenog Sidoručuka, bio je to signal za Ferencvaroš da krene na sve ili ništa. Uz mnogo sreće u 90. minutu je Boli doneo izjednačenje šampionu Mađarske.

GRUPA G

Juventus - Barselona 0:2 (0:1)

/Demebele 14, Mesi 90+1 penal/

Ferencvaroš - Dinamo Kijev 2:2 (0:2)

/Nguen 59, Boli 90 - Cigankov 28 penal, De Pena 41/


Uskoro opširnije...


tagovi

Alvaro MorataTokmak NguenUsman DembeleDinamo KijevFerencvaroš

Obaveštavaj me

Barselona
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara