Navijači Atletiko Nasionala (©AFP)
Navijači Atletiko Nasionala (©AFP)

Nešto ozbiljno ne štima u redovima Atletiko Nasionala pred derbi sa Juniorom?

Vreme čitanja: 5min | sre. 26.01.22. | 23:12

Kolumbija: Noćas na programu dva veoma zanimljiva duela u sklopu 2. kola

Drugo kolo kolumbijske Aperture za 2022. godinu, donosi nam dva derbi susreta. Pored okršaja prošlogodišnjih šampiona Deportes Tolime i Deportivo Kalija, noćas (02.15) nas na stadionu Atanasio Žirardot u Medeljinu očekuje sukob ovdašnjih fudbalskih velikana, Atletiko Nasionala i Juniora iz Barankilje. Ni ovoga puta, kao i u mnogim prethodnim nadmetanjima izrazitog favorita na meču nema, što je gotovo postalo pravilo u duelima kada se susreću klubovi iz grupe G7 (velikih sedam).

Oba sastava su pretendenti za titulu, s tim što domaći tim i pored fantastičnog igračkog kadra ima određenih poteškoća u kreiranju igre, a remi na startu prvenstva sa novopridošlom Kortuluom, samo je pojačao sumnje da nešto ozbiljno ne štima u redovima zeleno-belih iz Medeljina. Sa druge strane, Junior je u dosadašnjem toku prelaznog roka angažovao dosta dobrih pojačanja, uključujući tu argentinskog stručnjaka Huana Kruza Reala. Ajkule su jasno predstavile svoje namere na startu prvenstva, savladavši na svom terenu Patrotas sa 3:1.

Izabrane vesti

Sumnje prolaze kroz tim iz Antiokije, koji na startu prvenstva nije ubedio svoje pristalice u bolje sutra. Remi protiv Kortulue na debiju postavlja više pitanja o radu Alehandra Restrepa u Atletiko Nasionalu. Iako je protekle sezone u prvom mandatu kao trener Verdolagosa došao do trofeja Kupa Kolumbije, kao i to da je njegova generalna statistika dosta pozitivna sa učinkom od 62 odsto - posle 18 pobeda, 11 remija i šest poraza u 35 zvaničnih utakmica - u poslednjih 10 utakmica Nasional je jedva uspeo da pobedi jednu, i to protiv Pereire na domaćem terenu kada su oba tima već bila eliminisana u grupnoj fazi polufinala Klausure. S tim u vezi, ovo lako može biti meč od suštinskog značaja i prelomna tačka za Alehandra Restrepa.

02.15: (2,05) Atletiko Nasional (3,20) Junior (3,60)

Ako uđemo dublje u ove podatke, Atletiko Nasional je u poslednjih 10 utakmica zabeležio četiri remija i pet poraza, što je učinak koji je definitivno neodrživ za tim koji jedan od glavnih kandidata za titulu, ali i tim kojeg čeka međunarodna scena u Kopa Libertadores. Od oktobra prošle godine, pa sve do prvog kola u Aperturi 2022, uključujući ligu i Kup Kolumbije, Nasional je jedva pobedio u pet utakmica, remizirao u šest mečeva, uključujući i dva klasika protiv DIM-a, i doživeo čak pet poraza, po dva puta od Pereire i Deportivo Kalija, i jednom od Miljonariosa. Ukupno, Nasional je od oktobra odigrao 18 utakmica, pobedio je u pet, remizirao osam i izgubio pet.

Ni budući raspored mu ne ide u prilog, jer mora da se suoči sa dve ekipe koje nije uspeo da pobedi u poslednjim utakmicama, poput Juniora, upravo ovde na Atanasio Žirardotu i Miljonariosa u El Kampinu. Ovo će primorati stratega da promeni pristup igre, gde će njegov tim morati da bude mnogo produktivniji i snažniji, ako ne želi da već na početku prvenstva budu u zaostatku za konkurencijom, a ujedno i produži sebi mandat na klupi Verdolagosa.

Vesti nisu ohrabrujuće ni što se tiče igračkog kadra. Prema zvaničnom medicinskom izveštaju koji je izdao klub, Baldomero Perlaza, Tomas Anhel, Hajen Palasios, Kristijan Kastro i Aldair Kintana će odsustvovati zbog povreda. Ali neće biti jedini. Pored toga, Đovani Moreno nije na nivou kakav se od njega očekuje, a to se ističe kao jedan od glavnih nedostatak u igri ekipe iz Medeljina.

Ipak, za duel protiv ekipe Ajkula, tim iz Antiokije je povratio ključnu figuru u odbrani. Centralni defanzivac Felipe Agilar Mendoza završio je sa procesom oporavka. S druge strane, napadači Tomas Anhel Gutijerez i Hajen Palasios Sančez su sprečeni, pošto je ustanovljeno da su zaraženi korona virusom i mogu da budu dostupni za treće kolo protiv Miljonariosa.

Što se tiče sastava gostujuće ekipe Juniora iz Barankilje, trener Huan Kruz Real takođe će biti prinuđen da pravi određene izmene i varijacije u igri, ali ne baš zbog fizičke nelagodnosti igrača, već zbog poziva reprezentacija. Kolumbijski nacionalni tim je u svoje redove pozvao Migela Anhela Borhu i Fredija Hinestrozu, za predstojeće kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo. Slično tome, i Venecuela je angažovala Luisa Gonzalesa. Iz tog razloga će argentinski stručnjak morati da adekvatno rešenje i zamene za određene pozicije u startnoj postavi. Jedno od imena koje žudi da se pojavi u akciji i debituje u crveno-belom dresu je napadač Fernando Uribe, koji je nedavno došao iz Miljonariosa, a koji nije mogao da bude na prethodnoj obavezi zbog problema sa kolenom.

Junior je jedan od timova koji su najbolje poslovali u dosadašnjem prelaznom roku. Tim iz Barankilje se opredelio za sjajne ličnosti kolumbijskog fudbala, među kojima se ističu povratak napadača Migela Anhela Borhe i angažovanje Fernanda Uribea, jednog od najboljih strelaca iz predhodne sezone. Međutim, kada se činilo da su Ajkule svoj posao na tržištu transfera obavile, na društvenim mrežama pojavila se glasina da bi urugvajski golman Sebastijan Vijera mogao da dobije svog zamenika, s obzirom da je kalendar nastupa za kolumbijsku ligu i Kup Južne Amerike zaista gust. Pojedini tamošnji mediji tvrde da je Džeferson Martinez nekadašnji golman Deportes Tolime, a koji je trenutno bez kluba, blizu toga da bude novi golman Juniora.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

KOLUMBIJA 1 - 2. KOLO

Utorak

Envihado - Deportivo Pasto 1:0 (0:0)

/Londonjo 55/

Sreda

Independijente Santa Fe - Agvilas Doradas 3:0 (1:0)

/Morelo 30pen, 81, Pedroza 66/

Bukaramanga - Miljonarios 0:0

La Ekvidad - Onse Kaldas /u toku/

Jaguares Krodoba - Kortulua /u toku/

Četvrtak

00.10: (2,35) Deportivo Kali (2,90) Deportivo Tolima (3,25)

02.15: (2,05) Atletiko Nasional (3,20) Junior (3,60)

22.00: (2,65) Union Magdalena (2,80) Alijansa Petrolera (2,90)

Petak

00.05: (3,35) Patriotas Bojaka (2,90) Independijente Medeljin (2,30)

02.10: (2,80) Deportivo Pereira (2,90) Amerika Kali (2,65)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Atletiko NasionalJunior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara