Omladinska reprezentacija Srbije (©FSS)
Omladinska reprezentacija Srbije (©FSS)

Nestvarno! Srbija zahvaljući žutim kartonima ide na Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 20:27

Fer-plej pravilo odvelo omladince na smotru najboljih kontinentalnih reprezentacija

Fudbaleri Srbije rođeni 2003. godine i pre učestvovaće na Evropskom prvenstvu za omladince ovog leta u Slovačkoj! Zahvaljujući dobrim rezultatima, ali pre svega fer-pleju pošto su imali manje žutih kartona od Ukrajine (10:13) koja je kvalifikacioni turnir u Holandiji završila s istim brojem bodova (sedam), istom gol-razlikom (6:4), ali i više javnih opomena što je bilo presudno jer je međusobni duel završen 1:1.

U poslednje, treće, kolo kvalifikacionog turnira održanog u zemlji Lala naši fudbaleri ušli su bodovno poravnati sa Ukrajinom, međutim, uz lošiju gol-razliku. Svesni da im treba ubedljiva pobeda nad Norveškom, izabranici Aleksandra Jovića od starta su zaigrali ofanzivno i, što je najbitnije, efikasno. Golovima Uroša Lazića i Nemanje Motike u 33. i 36. minutu na odmor su otišli s 2:0, dok je istovremeno Ukrajina gubila od Holandije. Delovalo je idilično, ali usledila je drama koja će se prepričavati...

Izabrane vesti

Drugo poluvreme izabranici Aleksandra Jovića otvorili su pogotkom Petra Ratkova, dok je takođe u 47. minutu Holandija ostala sa igračem manje i nagovestila problem koji se obistinio. Ukrajina je izjednačila u 55. minutu i krenula u totalnu ofanzivu, a naši momci su se opustili i primili dva gola za strepnju. U 90. minutu odbrana Holandije poklekla je i drugi put, pa su statističke kolone u potpunosti bile izjednačene.


Kako se rezultat oba meča nije više menjao - Srbija je pobedila Norvešku 3:2, a Ukrajina Holandiju 2:1 - putnika na Euro u Slovačkoj odlučilo je pravilo o fer-pleju. S obzirom na to da su reprezentativci Srbije imali tri žuta kartona manje, slavlje je moglo da počne...

Nedavno su kadeti stigli do polufinala kontinentalnog takmičenja, pa se nadamo da će i omladinci uspeti da ostvare zapažen učinak. U kvalifikacijama je Holandija pobeđena 2:1, zatim odigrano 1:1 sa odličnom Ukrajinom, a onda za kraj savladana i Norveška 3:2. Pre toga su Orlići bili drugi u grupi sa Francuskom, Albanijom i Makedonijom. I tada su imali isti broj bodova kao trećeplasirana Albanija, ali i bolju gol-razliku.

Sreća prati hrabre, pa neka bude tako i u Slovačkoj.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO U19 - 3. KOLO

Utorak

Srbija - Norveška 3:2 (2:0)

/Lazić 33, Motika 36, Ratkov 47 - Eng 75, Karlsbag 82/

Holandija - Ukrajina 1:2 (1:0)

/Kozik 55, Popov 90 - Poku 15/



tagovi

orlićiNemanja Motikaomladinska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara