Fudbaleri Radničkog iz Sremske Mitrovice, jedinog tima koji još ne zna za poraz kod kuće ove sezone (©Starsport)
Fudbaleri Radničkog iz Sremske Mitrovice, jedinog tima koji još ne zna za poraz kod kuće ove sezone (©Starsport)

Nesvakidašnje kolo Mozzart Bet Prve lige: Okršaj plej-ofa i plej-auta

Vreme čitanja: 4min | pon. 27.03.23. | 11:50

Ostali smo ovog ponedeljka bez pravog derbija, najviše pažnje privlače utakmice u Inđiji i Gornjem Milanovcu

Ovog ponedeljka nas očekuje kompletno 26. kolo Mozzart Bet Prve lige Srbije, jedno od najneobičnijih. Neće biti nijednog pravog derbija, niko od vodećih osam timova se neće međusobno sastati, već ćemo gledati klasičnu borbu timova iz zone plej-ofa i plej-auta. Zbog toga bi najinteresantnije moglo da bude u Sremu, Inđija će od 16 časova da ugosti Trajal, jednu od ekipa koja pretenduje da preskoči crtu između osme i devete pozicije na tabeli.

Trajal je u svom Kruševcu teško zaustavljiv, pobedio je na sedam od 13 utakmica. Problem po izabranike Milana Nikolića nastaje kada oni otputuju u goste, poraženi su na devet od 12 mečeva koje su odigrali van svog stadiona.

Izabrane vesti

Od početka prolećne polusezone Trajal je gostovao Jedinstvu u Ubu i Slobodi u Užicu, a na obe utakmice je izgubio sa po 1:0. Uprkos tome se probio do 10. pozicije na tabeli, pa pet kola pre završetka ove faze prvenstva ima samo dva boda manje od osmoplasiranog Jedinstva, odnosno mesta koje vodi u plej-of.

Od preostalih pet utakmica Trajal će tri da odigra izvan Kruševca, a olakšavajuća okolnost po njega je ta što je Inđija jedno od najlakših gostovanja. Zeleno-beli su pobedili samo na četiri od 12 utakmica pred svojim navijačima na Tojo tajers areni, a lošiji od njih su samo „davljenici“ Zlatibor, Rad i Loznica. Ekipe iz zone ispadanja.

16.00: (1,90) Inđija (3,25) Trajal (4,00)

Lako bi moglo da se desi Inđiji da se tim timovima pridruži u plej-autu, ako što pre ne popravi formu. Jer, Sremci su bez pobede na poslednje četiri utakmice, posle poraza od IMT-a i Železničara (po 1:0) remizirali su sa Zlatiborom i RFK Novim Sadom (po 1:1).

Inđija ima četiri boda više od Trajala i Slobode, timova koji su u zoni plej-auta. Zato, nema luksuz da danas prepusti Kruševljanima bodove.

Rastrećeniji smo posle pobede protiv Radničkog, a igračima se vratilo samopouzdanje. Ipak, Inđija je jedna od ekipa projektovanih za ulazak u viši rang, sa sjajnim trenerom i igračima sa superligaškim iskustvom, poput Stojanovića, Desančića, Nedeljkovića. Nema lakog meča u nastavku sezone. Ako ponovimo energiju, pravovremeni presing i odgovornost sa prošle utakmice, to nam može doneti pozitivan rezultat. Svi momci su spremni za duel", kazao je trener Trajala Milan Nikolić.

Zanimljivo će ovog ponedeljka da bude i u Gornjem Milanovcu, gde će Metalac probati da dođe do pobede nad Novim Sadom i da se tako uključi u borbu za mesto u plej-ofu. Još uvek u 2023. godini nije pokorena milanovačka tvrđava, Mačva se u februaru vratila u Šabac sa bodom (1:1), dok su Rad i Železničar ispraćeni kući bez poklona – oba tima su izgubila sa po 1:0.

16.00: (2,30) Metalac (3,00) RFK Novi Sad (3,15)

S druge strane, Kanarinci su u rezultatskoj krizi. Taman kada je zaličilo da bi mogli da ugroze Grafičar i Železničar, odnosno da napadnu direktnu promociju u Mozzart Bet Superligu, Novosađani su nanizali tri utakmice bez pobede. Prethodnih nedelja su kod kuće remizirali sa Slobodom (0:0) i Inđijom (1:1), a između ta dva meča su izgubili od Radničkog sa Novog Beograda (1:0).

U prvom meču u sezoni Metalac je savladao kao gost RFK Novi Sad sa 1:0, golom sadašnjeg veziste Radničkog iz Kragujevca Vasilija Đurića iz penala.

Kladiocima može da bude zanimljiva još jedna utakmica 26. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije, koja je na programu takođe od 16 časova. Reč je o duelu Radničkog i Zlatibora u Sremskoj Mitrovici.

Naime, Radnički je jedina ekipa koja još uvek nema nijedan poraz na svom terenu, zabeležio je sedam pobeda i pet remija. S druge strane, Zlatibor je kao gost ostvario tek jedan trijumf i zbirno je iz 12 mečeva osvojio samo šest bodova. U skladu sa time, kvota u Mozzartu na to da će Radnički da ostane neporažen je samo 1,08.

Doduše, u poslednja četiri kola je tim iz Čajetine neporažen, nanizao je četiri remija. Odigrao je po 1:1 sa novobeogradskim Radničkim, Grafičarom i Inđijom, a zatim 0:0 sa Metalcem. U prvoj polusezoni Sremci su se iz Čajetine vratili samo sa bodom – 1:1. Zbog svega toga, možda je X, koji nosi kvotu 3,70 takođe opcija vredna razmatranja.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 26. KOLO

Ponedeljak

16.00: (1,90) Inđija (3,25) Trajal (4,00)

16.00: (5,00) Loznica (3,45) IMT (1,67)

16.00: (2,30) Metalac (3,00) RFK Novi Sad (3,15)

16.00: (2,25) Radnički Novi Beograd (3,00) Jedinstvo Ub (3,25)

16.00: (1,52) Radnički Sremska Mitrovica (3,70) Zlatibor (6,25)

16.00: (2,00) OFK Vršac (3,25) Rad (3,60)

17.00: (3,35) Mačva (3,00) Železničar (2,20)

17.00: (2,65) Sloboda Užice (3,05) Grafičar (2,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

RFK Novi SadRadnički Sremska MitrovicaMetalac Gornji MilanovacMetalacTrajalFK TrajalInđijaFK InđijaPrva liga SrbijeMozzart Bet Prva liga SrbijeZlatiborZlatibor Čajetina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara