Neuništivi Kvaljarela najjače sija pod Lanternom! Miha pokvario debi Monteli (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.19. | 16:54

Gol čudesnog veterana u derbiju

Neki golovi vrede više. Neke asistencije nisu samo obična dodavanja za gol. Neke pobede su skuplje od tri boda. Kao naprimer u Đenovi kada se igra derbi Lanterne. Ni pobede nad Juventusom i ostalim velikanima italijanskog fudbala, u Liguriji ne vrede kao pobeda nad gradskim rivalom u derbiju Đenove. To je meč sezone, to je mnogo više od tri boda...

Zato današnja pobeda Sampdorije nad Đenovom od 2:0 na neki način znači i krunu sezone za navijače Sampa. Iako još imaju šanse da se plasiraju u Evropu i ovom pobedom su prišli korak bliže tom cilju, za navijače su već završili glavni posao.

Izabrane vesti

Nastavili su niz nepobedivosti koji traje od maja 2016. godine i naneli gradskom rivalu još jednu bolnu ranu. A junak podviga je bio neuništivi veteran Fabio Kvaljarela. Asistencija pa gol iz penala su ga dodatno idolizovali među navijačima Dorije. Opet je na čelu liste strelaca Serije A sa 22 gola, jednim više od Pjonteka.

Kvaljarela je sjajnom asistenijom u trećem minutu za Defrela otvorio utakmicu kako su navijači Sampdorije mogli samo da požele.

Primljeni gol je potpuno presekao Grifone, pa je Sampdorija gospodarila u prvom poluvremenu. Kvaljarela je bio nadomak gola kada je Lineti u 35. minutu izbio njegov šut sa gol-linije. Još nekoliko opasnih pokušaja je imala Sampdorija dok je Đenova zapretila tek u finišu poluvremena.

Kako je počelo prvo, još gore je počelo drugo poluvreme za Đenovu. Posle prodora Defrela, Biraski je igrao rukom u svom šesnaestercu i usledila je najgora moguća kazna. Penal i crveni karton. Naravno, Kvaljarela je nepogrešiv sa bele tačke...

Sa igračem manje i dva gola manje, Đenova je ugašena na polovini utakmice. Do kraja je Sampdorija mogla i ubedljivije da slavi... Darko Lazović je odigrao ceo meč za poraženi tim.

Mnogo manje uzbuđenja je bilo na preostala dva meča u nedeljnom popodnevnom terminu. Fiorentina i Bolonja su odigrali remi bez golova, kao i Sasuolo i Parma.

Siniša Mihajlović je sa Bolonjom uzeo veliki bod u Firenci protiv starog rivala sa kojim su mu se putevi često ukrštali još od igračkih dana. Pokvario je povratnički debi Vinćenca Montele na klupi Fiorentine. Viola je bila bolja, bliža pobedi, imala ozbiljnije šanse ali je Mihajlovićev tim uspeo da se spasi. Simeone i Kjeza su se ispromašivali, a na kraju umalo da Fiorentina bude brutalnlno kažnjena i da mladi golman Lafon pokloni gol Bolonji kada je krenuo u napad i ostavio prazan gol?! Milenković je igrao ceo meč za Violu, dok je Vlahović dobio šansu od 87. minuta.

Regionalni rivali Sasuolo i Parma su odigrali miroljubivih 0:0 koji odgovara svima. Parma je bila bliže pobedi, ali je golman Konsilji u finišu prvog poluvremena odbranio penal Ćeravolu. To je bio i najuzbudljiviji momenat meča.

SERIJA A - 32. kolo

Subota

SPAL  - Juventus 2:1 (0:1)
/Bonifaci 49, Flokari 74 - Ken 30/

Roma - Udineze 1:0 (0:0)
/Džeko 64/ 

Milan - Lacio 1:0 (0:0)
/Kesi 79/

Nedelja

Torino - Kaljari 1:1 (0:0)
/Zaza 52 - Pavoleti 78/

Sasuolo - Parma 0:0 

Sampdorija - Đenova 2:0 (1:0)
/Defrel 3, Kvaljarela 53 penal /

Fjorentina - Bolonja 0:0
18.00:  (10,00) Kjevo (5,50)  Napoli (1,30) 
20.30:  (6,50) Frozinone (4,10)  Inter (1,52) 

Ponedeljak
20.30:  (1,35) Atalanta  (5,30)  Empoli (8,00) 

***Kvote su podložne promenama

(FOTO: reuters)


tagovi

Fabio Kvaljarela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara