Neuništivi Paolo Gerero i LDU Kito oduvali Argentince i odškrinuli vrata finala Kopa Sudamerikane (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 03:37

Dva gola Peruanca u jednoj od najubedljivih partija u istoriji polufinala drugorangiranog takmičenja Južne Amerike

Fudbaleri LDU Kita su na pragu plasmana u finale Kopa Sudamerikane, pošto su kod kuće u prvoj utakmici polufinala razbili argentinsku ekipu Defense i Hustisije - 3:0.

Teško će se ekipa iz Florensio Varele izvući iz blata, pošto se samo dva puta desilo da neko ispusti prednost u polufinalu ili finalu bilo kog Konmebol takmičenja: Atletiko Mineiru protiv Rosario Sentrala 1995. u finalu Konmebol kupa (4:0 u Brazilu, pa 4:0 u Argentini i prolaz Rosarija na penale) i Santos Laguni protiv Emeleka u polufinalu Merkonorte kupa 2001 (4:1 u Meksiku, pa 4:1 u Evkadoru i pobeda Emeleka na penale).

Izabrane vesti

Kito je izjednačio i rekord takmičenja za najubedljiviju pobedu u prvoj utakmici polufinala Kopa Sudamerikane, pošto je jednako ubedljiv bio samo Independijente del Valje protiv Melgara prošle godine.

Zvezda susreta je bio vremešni Paolo Gerero, koji je postigao dva pogotka. I oba puta mu je asistirao Lionel Kinjonez. Najpre ga je u 17. minutu pronašao u kaznenom prostoru rivala iz kornera, a potom mu je sjajno ostavio loptu na ivicu šesnaesterca u 42. minutu. Bivši napadač Bajerna i HSV-a je poslao neodranjiv udarac u mrežu argentinske ekipe.

Postao jeGerero tek drugi igrač iz Perua koji je postigao dva gola u polufinalima i finalima Kopa Sudamerikane ili Kopa Libertadores, posle Đulijana Portilje, koji je to izveo u finalu Sudamerikane 2003. protiv River Plejta.

Takođe, sa 39 godina i 269 dana starosti drugi je najstariji strelac u istoriji polufinala Kopa Sudamerikane, iza samo Pepea Sanda koji je sa 40 godina i 173 dana starosti bio strelac za Lanus protiv Veleza u januaru 2021.

Tačku na prvi meč polufinala, a verovatno i čitavu seriju, stavio je Lukas Pjovi u 88. minutu, na asistenciju Oskara Zambrana. LDU Kito je tako na dobrom putu da se domogne finala, gde bi mogao da odmeri snage sa Korintijansom ili Fortalezom (1:1).

KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

Korintijans - Fortaleza 1:1 (1:1)

/Juri Alberto 40 - Ze Velison 22/

LDU Kito - Defensa i Hustisija 3:0 (2:0)

/Paolo Gerero 17, 42, Pjovi 88/



tagovi

LDU KitoDefensa i HustisijaPaolo GereroKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara