©Reuters
©Reuters

Neuspela investicija od 18.000.000 evra: Sokratis otišao iz Arsenala šest meseci pre kraja ugovora

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.01.21. | 15:36

Za iskusnog igrača zainteresovani Sevilja, Betis i Đenova

Arsenal proteklih desetak godina nije umeo sa štoperima. Retki su oni koji su se dokazali kao prava rešenja, pa su tako rotacije na tom mestu u timu bile prilično brojne. Sokratis Papastatopulos takođe spada u grupu neuspelih investicija Tobdžija. Stameni Grk stigao je u London u julu 2018. godine za obeštećenje od 18.000.000 evra, ali u Arsenalu nikada nije uspeo da potvrdi status velikog pojačanja.

Defanzivac iz Kalamate zabeležio je 44 nastupa u Premijer ligi u poslednje dve i po sezone u dresu Tobdžija, a ove sezone nije nijedno. Imao je i jedan nastup za drugi tim, pa je danas došlo do raskida saradnje, šest meseci pre isteka ugovora.

Izabrane vesti

Grčki fudbaler će ove zime izvesno pronaći novi klub, pošto su interesovanje za njegove usluige već pokazali Betis i Sevilja, kao i Đenova. U klubu sa Luđi Ferarisa već je nastupao između 2008. i 2010. godine.

"U ime trenera Mikela, igrača i svih u klubu, želeo bih da se zahvalim Papastatopulosu na njegovom doprinosu. Bio je važan deo naše ekipe i uzorni profesionalac tokom čitavog perioda u klubu. Dogovor u raskidu je bio zajednički. Njemu i njegovoj porodici želimo sve najbolje u budućnosti", rekao je tehnički direktor Arsenala Edu.

Papastatopulos je u svim takmičenjima nosio dres Arsenala u 69 navrata. Ipak, Mikel Arteta ga je ove sezone zajedno sa Ozilom isključio iz konkurencije za mečeve u Premijer ligi i Ligi Evrope. Igrački je stasao u AEK-u, a potom je igrao za Đenovu, Milan, Verder i Borusiju Dortmund. U dresu Milionera pružao je najbolje partije u karijeri, posle čega je reagovao Arsenal. Za seniorsku reprezentaciju Grčke ima čak 90 nastupa.

 


tagovi

Sokratis PapastatopulosZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara