Neven Subotić ima novi klub!

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 12:57

Srbin se seli u Austriju

Nije dugo trajala epizoda Nevena Subotića (32) u Turskoj ali nije se mnogo brinuo ni za nastavak karijere.

Iskusni srpski štoper ima novi klub. Subotić nastavlja karijeru u austrijskom Altahu koji će ga poečtkom naredne nedelje i zvanično potvrditi kao novo pojačanje.

Izabrane vesti

Podsetimo, Subotić je na početku sezone došao u truski Denizli kao slobodan igrač posle isteka ugovora sa Union Berlinom. Potpisao je na dve godine, ali je nedavno raskinuo ugovor zbog neisplaćenih plata. Pominajo se kao želja Kelna, ali je na kraju postigao dogovor sa Altahom.

Austrijski prvoligaš se trenutno nalazi na poslednjem mestu tamošnjeg šampionata sa samo osam bodova iz 14 mečeva i čeka ga grčevita borba za opstanak. Zato će im iskusan štoper poput Subotića biti od velike koristi.

Austrijski mediji najavljuju dolazak Subotića kao jedan od najzvučnijih transfera u tamošnjem fudbalu. Maleni klub je uspeo da dovede igrača čije ime i prezime je dobro poznato. Subotić je vrhunac karijere doživeo igrajući za Borusiju Dortmund od 2008. do 2018. godine kada je dva puta bio šampion Nemačke, jednom igrao finale Lige šampiona i u tom periodu bio jedan od najcenjenijih štopera Evrope. Ukupno je za Milionere iz Dortmunda odigrao 263 utakmice.

Pre Borusije Dortun je igrao u Majncu gde se i upoznao sa Jirgenom Klopom koji ga je za sobom povukao u Dortmund. Pored ta dva kluba je još nosio dresove Kelna, Sent Etjena, Union Berlina i pomenutog Denizlija. Za reprezentaciju Srbije je uspisao 36 utakmica.

Subotićev dolazak u Altah se smatra najvećim pojačanjem u istoriji kluba. Do sada je najzvučniji transfer bio dolazak bivšeg nemačkog reprezentativca Sidnija Sema u leto 2019. godine, kao i dolazak nigerijskog napadača Činedua Obasija prošlog leta.


tagovi

Neven SubotićZimski prelazni rok 2021AltahDenizli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara