Printscreen
Printscreen

Neverovatan promašaj koji bi Luksemburg mogao da košta istorijskog uspeha (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 00:26

Žerson Rodrigeš u situaciji "dva na jedan" pred praznim golom pogodio spoljni deo mreže u drugom minutu nadoknade!

Nikada do sada Luksemburg nije igrao na velikom takmičenju. Ipak, utisak da mu je žreb dodelio – izuzev Portugalije – rivale sa kojima može da se nosi u kombinaciji sa užasnim startom kvalifikacionog ciklusa Bosne i Hercegovine dali su Luksemburžanima priliku kakvu nikada ranije nisu imali da se nađu na Evropskom prvenstvu.

Ukoliko se pak naredne godine ne nađu u društvu najboljih evropskih selekcija u Nemačkoj, popularni Crveni lavovi posebno će žaliti za jednom situacijom. Za prilikom koju su propustili na večerašnjem meču sa Islandom.

Izabrane vesti

Naime, Luksemburg su iz Rejkjavika odneli bod (1:1), ali su vrlo lako mogli sva tri. Svesni da ih samo pobeda ostavlja u borbi za drugo mesto - pošto je Portugalija svoju kartu već čekirala pobedom nad Slovačkom – Islanđani su u nadoknadi krenuli na sve ili ništa. Igrao se drugi minut nadoknade kada je domaći tim dobio korner, a njegov golman otrčao u protivnički šesnaesterac u nameri da pomogne saigračima da dođu do gola vrednog pobede.

Međutim, neuspeli pokušaj Hakon Haraldsona završio je u naručju Antonija Morisa koji je ekspresno na drugoj strani otvorio kontru. Poslao je dugu loptu na protivničku polovinu ka Žersonu Rodrigešu, ovaj se zagradio, oslobodio se čuvara i sve što je trebalo je da ubaci loptu u nebranjenu mrežu. Mogao je čak na drugoj strani da proigra Matijasa Olesena, koji se ubacio. Umesto svega toga, momak koji je izjednačujućim pogotkom iz 46. minuta postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije odlučio se za udarac iz prve i zatresao samo spoljni deo mreže, propustivši tako priliku da Luksemburg izjednači sa Slovačkom na drugoj poziciji.

Da je Luksemburg slavio na Islandu, imao bi 13 bodova, na koliko je posle poraza u Portugaliji ostala i Slovačka, a kako su dve selekcije prvi meč odigrale bez golova (bolji međusobni skor je prvi kriterijum), sve opcije bi bile na stolu i pred naredni okršaj reprezentacija, koji je na programu već za tri dana u Luksemburgu. Ovako, da bi pretekli selekciju Frančeska Kalcone pred poslednja dva kvalifikaciona meča, izabranici Luka Holca moraće u ponedeljak da ih savladaju...

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024 - GRUPA J

Portugalija - Slovačka 3:2 (2:0)

/Ramos 18, Ronaldo 29pen, 72 - Hanko 69, Lobotka 80/

Island - Luksemburg 1:1 (1:0)

/Oskarson 23 - Rodrigeš 46/

Lihtenštajn - Bosna i Hercegovina 0:2 (0:2)

/Rahmanović 13, Stevanović 41/




tagovi

kvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024reprezentacija Luksemburga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara