Vaut Veghorst (©Reuters)
Vaut Veghorst (©Reuters)

Nevil: Veghorst ne može Ronaldu ni kopačke da čisti, ali više doprinosi Junajtedu

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.04.23. | 13:02

“Nijedan od njih dvojice ne treba da igra za Mančester”, kaže nekadašnji bek Crvenih đavola

Kada je zimus Erik ten Hag sa old Traforda proterao Kristijana Ronalda, adekvatnu zamenu nije mogao da pronađe, pa je posegao za – zemljakom. Iako je svima bilo jasno da Vaut Veghorst nema kvalitet da igra u Mančester junajtedu, insistirao je holandski stručnjak na tome da ga klub angažuje.

Molbe i želje su mu uslišene, pozajmica Vauta Veghorsta iz Barnlija i Bešiktaš je okončana pre vremena i po istom modelu stigao je na Old Traford. Učestvovao je u osvajanju Liga kupa – prvi trofej za Junajted posle šest godina – ali, sve u svemu, ostavio je mršav utisak. Do sada je dao mizerna dva gola. I postao predmet brojnih polemika.

Izabrane vesti

Džejmi Karager je u studiju upitao Gerija Nevila da li bi u timu više voleo da ima Kristijana Ronalda ili Vauta Veghorsta… Dežurni kritičar Crvenih đavola je iskoristio grafik da pokaže kako Holanđanin ima veći uticaj na igru Junajteda, ali bi najviše voleo da nije ni došao.

“Ovaj eksperiment mora da prestane. Odmah! Veghorst ne treba da bude u igri, tu je samo jer nema Ronalda”, rekao je Geri Nevil i nastavio:

“Veghorst i Ronaldo imaju po 19 startova. Sa Veghorstom u timu Junajtedov učinak je 12 pobeda, četiri remija i tri poraza. Postigao je samo dva gola, ali je tim dao 37. Na istom uzorku sa Ronaldom klub je dobio tri utakmice manje. On je postigao 11, ali je tim dao samo 23 gola. To su ogromne razlike”.

Uveren je da Kristijano kod Erika ten Haga nije igrao zbog statistike.

“Junajted ima napadača koji ne treba da bude tu. Ali, timu više doprinosi od Ronalda za koga verujem da je najbolji igrač na svetu. Mislim da je statistika razlog zašto je Ronaldo izostavljan. Veghorst ne može Ronaldu ni da čisti kopačke”.

Uporan je bio Džejmi Karager, ponovio je pitanje i dobio diplomatski odgovor.

“Mislim da nijedan od njih dvojice u ovom trenutku ne bi trebalo da igra za Junajted. Važno je samo to koga Ten Hag odabere. Ne znam koga bih odabrao, Ronaldo sada igra u Saudijskoj Arabiji. Da ekipa igra na Old Trafordu, birao bih Ronalda. U gostima Veghorsta”, zaključio je Geri Nevil.



tagovi

Geri NevilDžejmi KaragerVout VeghorstKristijano RonaldoMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara