Nevolja za Ristića: Benfika dovela levog beka iz Češke za 14.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 20:31

Otkupna klauzula 80.000.000 evra, Jurasek potpisao na pet godina

Od dana kada je Aleks Grimaldo otišao u Bajer iz Leverkuzena trajala je Benfikina potraga za levim bekom. Usresredio je sve resurse velikan iz Lisabona na mađarskog reprezentativca srpskih korena Miloša Kerkeza, ali pregovori nisu bili plodonosni. AZ Alkmar je tražio mnogo novca, na kraju će Kerkez, po svemu sudeći potpisati ugovor sa Lacijom.

Benfika se okrenula drugim rešenjima i našla levog beka. Tim sa La Luža je obelodanio da je potpisao petogodišnji ugovor sa doskorašnjim članom Slavija iz Praga Davidom Jurasekom. Momak rođen 2000. godine koštao je Benfiku 14.000.000 evra, a Slavija je uspela da izboksuje i 10 ODSTO od narednog transfera.

Izabrane vesti

David Jurasek je veliki pogodak sportskog sektora Slavije iz Praga. Doveden je pre 18 meseci iz Mlade Boleslav za milion evra. Dobrim igrama u Evropi i reprezentaciji Češke podigao je tržišnu vrednost, na kraju uspeo da obezbedi ugovor sa Benfikom.

Dolazak Juraseka mogao bi da se odrazi i na status reprezentativca Srbije Mihaila Ristića. Posle sezone bez ozbiljne minutaže Ristić je dobio obećanje da će dobiti ozbiljniju šansu u narednoj sezoni kod nemačkog stručnjaka Rodžera Šmida. Odlazak Grimalda nagoveštavao je tako nešto, ali transfer Juraseka mogao bi Ristića da usmeri ka drugim klubovima.

Imao je poziv iz Crvene zvezde Mihailo Ristić. Ipak, u neformalnim razgovorima rekao je da se ne bi vraćao u srpski fudbal. Odnosno da ako ne ostane u Lisabonu da se nada odlasku u neku od pet najjačih liga Evrope.

Zanimljivo je da je Benfika u ugovor sa Jurasekom ubacila otkupnu klauzulu od 80.000.000 evra.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Mihailo Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara