Gabrijel Barbosa Gabigol (©AFP)
Gabrijel Barbosa Gabigol (©AFP)

Nezadrživi Gabigol rešio Fla-Flu derbi i doneo Rubronegrima trofej (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 04:09

Brazil, šampionat Karioka: Gabrijel Barbosa sa dva gola ugasio nade Fluminensea da može da prekine devetogodišji post

U prvom meču velikih rivala iz Rio de Žaneira nije bilo pobednika (1:1), a jedini gol za Flamengo postigao je bivši fudbaler Intera Gabrijel Barbosa. Popularni Gabigol je večeras bio još ubojitiji, pa je sa dva pogotka trasirao put svojoj ekipi ka pobedi protiv Fluminensea, koju je u finišu potvrdio rezervista Gomes - 3:1.

Fluzao tako nastavlja da posti, devet godina je bez trofeja u prvenstvu Rija, dok su Rubronegri stigli do treće vezane titule u šampionatu Karioka.

Izabrane vesti

Aktuelni šampion Brazila je očekivano držao konce igre u svojim rukama. U prvom poluvremenu je u potpunosti dominirao, imao 65 odsto vremena loptu u nogama, uputio pet udaraca ka golu rivala, kojeg je ostavio bez šuteva. Ipak, mučio se da pronađe put do mreže Fluzaa, da bi led u samom finišu probio Gabrijel Barbosa. Sjajni strelac je u 44. minutu bio precizan sa bele tačke, a samo tri minuta kasnije je duplirao prednost domaćina. Fluminense je u nastavku zaigrao daleko bolje, pa mu je samo šest minuta trebalo da se vrati u meč, Fred je precizno realizovao šut sa bele tačke i vratio nadu gostima. Ipak, sve dileme je u samom finišu otklonio Žoao Gomes, samo 17 sekundi po ulasku u igru sa klupe.

Igrao se 44. minut kada je golman gostiju Markos oborio protivničkog igrača u svom kaznenom prostoru, sudija nije imao dilemu: penal za Flamengo. Loptu je na kreč stavio Barbosa, poslao je golmana u jednu, loptu u drugu stranu i doneo prednost svojoj ekipi. Samo tri minuta kasnije, novi pogodak Gabigola, ovoga puta iz igre. Raspalio je po lopti iz nezgodnog ugla sa leve strane i poslao pravi projektil u malu mrežu za 2:0 pred sam odlazak na odmor. Ruku na srce, morao je čuvar mreže Fluzaa bolje da odreaguje, lopta ga je prosto probušila.

Posle samo pet minuta igre u drugom delu, Fluminense je dobio idealnu priliku da se vrati u meč. Domaći igrači su skrivili penal, a odgovornost je preuzeo iskusni Fred. Bivši napadač Olimpik Liona je bio precizan, 2:1 na čuvenoj Marakani. Ipak, nisu uspeli gosti da poravnaju, da bi u 87. minutu, samo 17 sekundi po ulasku na teren, rezervista Gomes stavio tačku na ovaj meč. Loše ispucana lopta Markosa, u dva poteza su se puleni Rožerija Senija našli u prilici za postizanje gola, Pedro je tukao, golman Fluzaa intervenisao, ali je odbitak pokupio Gomes i sa ivice peterca rešio pitanje pobednika.


BRAZIL, ŠAMPIONAT KARIOKA - FINALE (REVANŠ)

Nedelja

Flamengo - Fluminense 3:1 (2:0) /prvi meč 1:1/

/Gabrijel Barbosa 44, 45+2p, Gomes 87 - Fred 51/


tagovi

BrazilRio de ŽaneiroFlamengoFluminenseGabrijel Barbosa GabigolFredRožerio Seni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara