Dijego Alonso (Reuters)
Dijego Alonso (Reuters)

Nezapamćena kriza proždire Sevilju, Dijego Alonso smenjen

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.12.23. | 21:13

Užasan bilans Andalužana pod komandnom palicom Dijega Alonsa

U poslednjih godinu dana na klupi Sevilje su sedeli Đulen Lopetegi, Horhe Sampaoli, Hose Luis Mendilibar i Dijego Alonso. A, uskoro će i neki novi trener pošto je Urugvajac momentalno smenjen nakon poraza kod kuće od Hetafea - 0:3.

Svega dve rečenice posvetili su Andalužani vesti o otkazu Alonsu.

Izabrane vesti

"Sevilja obaveštava javnost da je otpustila Dijega Alonsa sa mesta trenera crveno-belih. Klub se zahvaljuje urugvajskom strategu na njegovim uslugama i želi mu sreću u budućnosti", navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Ovakva odluka na Sanšez Pishuanu bila je očekivana i jedina logična jer kriza proždire Sevilju! Veća nego prošle sezone kada su lošu situaciju u Primeri anulirali osvajanjem Lige Evrope. Sada pucaju na svim frontovima...

Dijego Alonso ne samo da nije unapredio ekipu posle Hosea Luisa Mendilibira već ju je upropastio! Na 14 utakmica od dolaska ima samo dve pobede, pet remija i sedam poraza. Ali te dve pobede su došle u Kupu kralja protiv niželigaša. Urugvajac je bez pobede u Primeri i Evropi sa kojom je Sevilja završila nakon poslednjeg mesta u grupi. Za dva meseca na klupi Sevilje nije uspeo u prvenstvu da savlada ekipe poput Majorke, Selte, Kadiza i evo večeras Hetafea.

Ovo večeras protiv tima iz madridskog predgrađa je bio totalni debakl! Od starta do kraja.

Samo 135 sekundi igre je bilo dovoljno Hetafeu da načne mrežu Marka Dmitrovića koji je pre toga dobio žuti karton zbog ometanja Borhe Majorala kod izvođenja penala. Pre toga je najstrožu kaznu skrivio Huanlu zbog igranja rukom.

A kada Bordalasov Hetafe povede onda su šanse protivniku za preokret vrlo male. U 77 mečeva u kojima je njegov Hetafe postizao prvi gol na meču. Bordalas je izgubio samo pet utakmica. Teško da je Sevilja mogla da zamisli goru situaciju i rivala za ovakav ulazak u meč.

Stvari su se pogoršale za domaće već u 37. minutu kada je veteran Mata matirao srpskog golmana u situaciji jedan na jedan. Golu su prethodili greška Sumarea i asistencija Mejsona Grinvuda. Kontroverzni Englez je u madridskom predgrađu oživeo karijeru.

Hetafe je otišao na poluvreme sa zasluženim vođstvom 2:0, a domaći tim sa zvižuducima i povicima „uprava napolje“. Pauza od 15 minuta i razgovar sa igračima u svlačionici očigledno nisu ništa značili Dijegu Alonsu. Sevilja je isto lice pokazala i u drugom delu utakmice.

Hetafe je i sa 2:0 bio bolji i stvarao šanse. Jednu sjajnu je propustio Latasa, a potom je Huanlu častio goste još jednim penalom. Opet zbog banalnog igranja rukom. Odgovornost je ovoga puta preuzeo Grinvud i golom krunisao još jednu odličnu partiju. Do kraja je Nemanji Gudelju sudija progledao kroz prste za drugi žuti i isključenje, a besna publika je još jačim zvižducima i prozivkama uprave ispratila domaće igrače u svlačionicu.

Zvanično, ovo je najgora sezona Sevilje u ovom veku. Četiri pobede posle 25 utakmica su imali samo u sezonama 1967/68 i 1999/2000. U oba slučaja su ispali iz Primere. Ceo meč u domaćem timu su odigrali Dmitrović i Gudelj dok je na drugoj strani standardan bio Nemanja Maksimović i upisao 200. nastup u dresu Hetafea. Na večnoj listi stranaca u klubu je na četvrtom mestu po broju nastupa.

Sevilji predstoje nervozni dani i borba za opstanak. Bez Dijega Alonsa koji se u klubu zadržao svega 14 utakmica. Podsećamo, bez pobede u Primeri i Evropi.

PRIMERA – 17. KOLO

Petak

Osasuna - Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

/Raul 90+5/

Subota

Selta - Granada 1:0 (1:0)

/Larsen 20/

Atletik Bilbao - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)

/Guruzeta 51, N. Vilijams 64/

Sevilja - Hetafe 0:3 (0:2)

/Majoral pen 5, Mata 37, Grinvud pen 80/

21.00: (5,30) Valensija (3,60) Barselona (1,70)

Nedelja

14.00: (2,70) Almerija (3,05) Majorka (2,80)

16.15: (1,75) Sosijedad (3,70) Betis (5,50)

18.30: (1,93) Las Palmas (3,35) Kadiz (4,30)

21.00: (1,30) Real Madrid (5,90) Viljareal (9,00)

Ponedeljak

21.00: (1,55) Điriona (4,10) Alaves (6,25)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Borha MajoralMejson Grinvud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara