FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen

Nezaustavljivi Hilal pobedio 20. put zaredom, Stojković odbijao nalete dok je mogao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.12.23. | 18:28

Da se dugogodišnji reprezentativni golman nije povredio možda bi sve bilo drugačije, Mitar se u poslednjim trenucima upisao s bele tačke

Al Hilalu niko ništa ne može. Od 21. septembra niko nije uspeo da zaustavi neuhvatljivi Plavi talas, a malo je falilio da jedno od većih dostignuća u azijskom fudbalu u smiraj godine ostvari "srpska" Al Feiha. Klub iz gradića Al Madžma predvođen s klupe Vukom Rašovićem držao je egal protiv saudijskog giganta prevashodno zahvaljujući odbranama Vladimira Stojkovića, a onda je četrdesetogodišnji Lozničanin povredio leđa i prepustio mestu domaćem čuvaru mreže.

Nije se proslavio dotični Ahmed Al Kasar u 86. minutu, kada je traljavom reakcijom doprineo da reprezentativac Zelenih sokolova Al Bulajhi donese vođstvo najtrofejnijem klubu u zemlji i sruši snove malog o tome da ostvari ekskluzivno pravo da prekine pobednički niz Mitrovića i saigrača. Najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije stigao je u da u poslednjim trenucima golom iz penala dođe do brojke od 17 pogodaka u sezoni, priđe Kristijanu Ronaldu na dva gola zaostatka i postavi konačnih 2:0. Uspeo je fantastitični golgeter da se na taj način zahvali publici za domišljatu koreografiju kojom mu je pre početka utakmice čestitala na nagradi za igrača godine u Srbiji.

Izabrane vesti

Stvarao je Al Hilal dosta prilika tokom prvog poluvremena, ali je Stojković u dva navrata odlično intervenisao i onemogućio velikog favorita da povede u prvih 45 minuta. Kako je posle pola časa igre nekadašnji čuvar mreže Večitih rivala doživeo povredu bilo je jasno da će Rašovićev tim ostati ozbiljno hendikepiran u nastavku utakmice. Čak i povređen uspevao je 84 puta reprezentativac Srbije da odbrani dobar udarac Salema Al Dosarija, veziste koji se proslavio spektakularnim golom protiv Argentine na Mundijalu u Kataru.

Koliko god je želja kod Stojkovića bila neosporna nije smeo veteran da rizikuje pogoršanje povrede, pa je u poluvremenu zamenjen. Nije pomenuti Al Kasar blizu Vladimirovih kvaliteta, a to je čini se i koštalo Feihu boda. Udarac Al Bulajhija u finišu nije delovao nezaustavljivo, ali ispostavilo se da je bio dovoljno dobar da Al Kasar ne može da ga odbrani. U jedanaestom minutu nadoknade vremena dosuđen je penal za Al Hilal, a rutinski realizator bio je Aleksandar Mitrović. Ovo je peti meč zaredom na kom je dao gol. I dalje je Smederavac drugi strelac lige sa 17 golova, dok Ronaldo ima 19.


SAUDIJSKA ARABIJA 1 - 19. KOLO

Četvrtak

Al Rijad – Damak 1:0 (0:0)

/Grej 51/

Al Itifak – Al Hazem 1:1 (0:0)

/Grej 70 – Toze 90+1pen/

Petak

Al Feiha - Al Hilal 0:2 (0:0)

/Al Bulajhi 86, Mitrović 90+11/

Al Raed - Abha 4:3 (1:2)

/Al Subaje 21, Fuzair 46, El Berkaui 50, Gonzales 90+7 - Al Ali 17, 45+3, 67/

Al Ahli Džeda - Al Halidž (u toku)

Subota

16.00: (2,10) Al Fateh (3,35) Al Ahdud (3,25)

16.00: (4,20) Al Tae (3,50) Al Itihad (1,80)

16.00: (1,65) Al Šabab (3,60) Al Vehda (5,10)

16.00: (5,90) Al Tavon (4,10) Al Nasr (1,50)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Aleksandar MitrovićVladimir Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara