Matvijenko protiv Zinčenka
Matvijenko protiv Zinčenka

Ni Boateng, ni Upamekano: Arsenal daje 30.000.000 za Matvijenka

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.01.20. | 11:01

Šahtjor tek treba da odgovori

Umeo je Arsenal i posle Arsena Vengera da odigra poneku napadački impresivnu utakmicu. Ali i u poslednjim godinama Profesora na mestu šefa struke još češće je sve te ofanzivne podvige trošio užasnom defanzivom. Unaj Emeri to nije mogao da ispravi, a sad će pokušati Mikel Arteta, mada se Tobdžije poprilično muče sa pozicijom levog štopera na kojoj su se, ne sa preteranim uspehom, uglavnom smenjivali David Luiz i Kalum Čejmbers.

Pokušavao je Arteta ovog januara da upeca Bajernovog Džeroma Boatenga, nadletao i nad Dajotom Upamekanom, mada on primarno pokriva desnu stranu terena, ali će na kraju možda morati da se zadovolji – Mikolom Matvijenkom.

Izabrane vesti

Ne toliko poznato ime u široj javnosti, ali Arteta je jesenas imao priliku da se uveri u kvalitete 23-godišnjeg defanzivca kada je kao pomoćni trener Mančester Sitija igrao sa Šahtjorom. Sakako je jeftinije rešenje od Upamekana, koga hoće i Bajern, a čija je izlazna klauzula 90.000.000 evra, a dugoročnije od Boatenga.

Opet, ni Matvijenkova cena nije bagatela. Prema informacijama iz Ukrajine Arsenal je Šahtjoru ponudio 5.000.000 evra za šestomesečnu pozajmicu do kraja sezone sa obaveznim otkupom za 26.000.000. Dakle, sve skupa negde oko 31.000.000 evra što bi Matvijenka izdiglo na drugo mesto liste najskupljih fudbalera u istoriji Ukrajine.

Neprikosnoven je i dalje legendarni Andrij Ševčenko, koga je Čelsi svojevremeno platio Milanu 43.300.000 evra.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara