Saul Tores na kolenima (©AFP)
Saul Tores na kolenima (©AFP)

Ni Katolika, ni Strongest ne zaslužuju da igraju Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.03.22. | 05:10

Mršavi remi u Ekvadoru - 0:0

Obično se kaže da je šteta kada neka kvalitetna ekipa bude eliminisana - bilo u kvalifikacijama, grupama ili nokaut fazi - a prava je šteta za Kopa Libertadores i sve poklonike južnoameričkog fudbala što će Strongest ili Universidad Katolika zaigrati u elitnom međunarodnom takmičenju na Zelenom kontinentu - 0:0.

Želje im ne manjka, pogotovo Universidad Katolici, ali su sa fudbalskim umećem u ozbiljnom deficitu. Zalutali su u predvorje Kopa Libertadoresa. Ni kriv, ni dužan neko će u glavnu fazu takmičenja. Strongest ne zna šta će sa loptom u nogama, dok Ekvadorski sastav ne zna kako da inicijativu pretoči u vođstvo. Sve u svemu - duplo golo. A, ni revanš preterano ne obećava...

Izabrane vesti

Neko bi mogao i da nađe opravdanje zbog užasnog izdanja na 2.800 metara. Imao bi alibi u vidu razređenog vazduha i teškog disanja, ali ne i Strongest, koji svoje mečeve kao domaćin u Boliviji igra na nadmorskoj visini od oko 3.600 mera. Kada je gost i na višoj. Jednostavno došao je Strongest u Ekvador po nulu i izvukao je željeni rezultat. Takođe, izvukao je i crveni karton. To mu nije bilo potrebno.

Martin Prost je dobio direktan crveni karton u 36. minutu i od tog trena Strongest više nije ni pogledao ka golu domaćina. I ono malo napadaških ambicija koje je imao su se osušile. Izumrle su u trenu. Parkirali su gosti autobus ispred gola, svi su se sabili u kazneni prostor, seli su u krilo golmanu... Iz Kita vraćaju se srećni, jer će na svom bunjištu napasti Kopa Libertadores.

Strongest nije želeo, Universidad nije znao kako. Obigravao je oko gola kao kiša oko Kragujevca, šutirao je kad god mu se ukazivala prilika. Ispalio je domaćin čak 24 lopte ka golu gostiju, ali ih je samo pet išlo u okvir gola. Katolika je idealnu šansu da stekne zalihu prokockala, sada će strepeti.

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO, PRVI MEČEVI

Sreda

Amerika Mineiro - Barselona Gvajakil 0:0

Sreda

Everton - Estudijantes 0:1 (0:0)

/Pelegrini 79/

Četvrtak

Fluminense - Olimpija 3:1 (1:1)

/Kano 11, 68, Enrike 47 - Gonzales 16/

Petak

Universidad Katolika - Strongest 0:0


tagovi

Universidad KatolikaStrongestKopa LibertadoresJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara