Ni Lalatović, ni Gaćinović: Aničić vodi Novi Pazar

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 21:56

Ugovor sklopljen na godinu dana

Pre najavljene rekonstrukcije rukovodećeg kadra, Novi Pazar je rešio pitanje šefa struke za narednih 12 meseci, makar po dogovoru u načelu. Na užarenu trenersku klupu seo je Dragan Aničić, koji je nasledio Davora Berbera.

Minulih dana se kraj Jošanice i Raške pominjao Nenad Lalatović, neki su priželjkivali povratak Vladimira Gaćinovića, a donedavno se pričalo o liku i delu Nenada Milijaša. Maštu pojedinaca dodatno je rasplamsao razlaz lučanske Mladosti i Tomislava Sivića.

Izabrane vesti

Na kraju je izbor pao na Aničića, mnogo puta u prošlosti povezivanog sa Pazarcima. Počev od povratničke sezone među elitno društvo, kada je 52-godišnji stručnjak još uvek bio pod ugovorom sa šabačkom Mačvom, a onda i par meseci kasnije dok je vodio tim pančevačkog Železničara. Posao u Novom Pazaru na startu 2020/21 dobio je Kenan Kolašinac, koji je samo nastavio misiju započetu u prvoligaškom karavanu, a potom i Radoslav Batak par meseci kasnije.  

"Posle nekoliko pokušaja u ove tri godine, a zaista smo makar jednom godišnje pričali sa Aničićem o potencijalnom dolasku u naše redove, došlo je vreme da se pruži ruka i saradnja ozvaniči. Nekoliko puta je bilo prepreka, sada ih nema. Završio je po njega uspešan period u Crnoj Gori, pa smo došli na ideju da konačno krenemo u zajedničku priču. To se desilo noćas, na obostrano zadovoljstvo. Ugovor je na godinu dana. Aničić je mlad i perspektivan trener, čija fudbalska strategija i filozofija, kao i odnos prema poslu, imaju prođu kod nas", kaže Fikret Međedovića sa pozicije generalnog sekretara šestoplasiranog kolektiva Mozzart Bet Superlige za sezonu 2022/23. 

Aničić je poslednji trenerski angažman imao je u pljevaljskom Rudaru. Osim dva puta u Mačvi i Železničaru iz Pančeva, u Srbiji je radio još u Voždovcu, BSK Borči i Slogi 33 iz Petrovca na Mlavi.    

 Zvezdane trenutke trenerske karijere imao je pre pet godina, kada je sa Mačvom u Šapcu eliminisao Crvenu zvezdu u četvrfinalu Kupa Srbije (0:0, penalima 5:4). "Tada se videlo da je strašan trener. Znali smo svi da će jednog dana da dođe u Pazar", veli Međedović.

Pre toga, Aničić je igrao fudbal na prilično visokom nivou, pre svega u zrenjaninskom Proleteru, Dinamu iz Pančeva, Kolubari i Beogradu, a posebno u Smederevu i BSK Borči, te u grčkom Panarjakosu.


tagovi

Dragan Aničić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara