Mesut Ozil (©Reuters)
Mesut Ozil (©Reuters)

Ni Ozil ne pomaže kad se kockaš s golmanom - eliminacija iz Kupa novi šamar za Fener (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 21:42

I to na domaćem terenu

Nije sramota izgubiti od šampiona, ali nije se očekivalo tako nešto u duelu Fenerbahčea i Bašakšehira.

Gosti, iako i dalje aktivni prvak Turske, ove sezone igraju ispod očekivanja i trenutno su na 17. mestu tamošnjeg prvenstva, ali ih to nije sprečilo da slave na terenu jednog od vodeća tri tima.

Izabrane vesti

U četvrtfinalu Kupa Turske: Fenerbahče - Bašakšehir 1:2, posle produžetaka.

Preskupo je Erol Bulut platio poverenje Harunu Tekinu, koji je dobio priliku da brani umesto standardnog Altaja Bajindira. Prvo je slabo intervenisao u 42. minutu na šut Žuniora Fernandesa, a onda i u šestom minutu prvog produžetka, kada ga je u nameri da centrira iznenadio i matirao Fredrik Gulbrandsen. Morao je 31-godišnji čuvar mreže bolje u obe situacije.

Iako je od 45. minuta igrao sa igračem manje zbog direktnog crvenog kartona Urugvajcu Maurisiju Lemosu za oštar start, Fener je uspevao da bude konkurentan borbenom rivalu i da izjednači u 72. minutu posle lepog prodora i udarca Enera Valensije na još bolje spuštenu loptu glavom Papisa Sisea. Nisu, ipak, domaćini za koje je od početka drugog poluvremena igrao Mesut Ozil, uspeli da spreče novi šok svojim navijačima, posle poraza u velikom derbiju od Galatasaraja.

Na sedmi trofej Kupa čekaju od 2014. (poslednji osvojen 2013), a moraće još neko vreme, ali sada mogu u potpunosti da se koncentrišu na prvenstvo Turske, koje su poslednji, 19. put osvojili 2014.

Bašakšehir će taj trofej definitivno prepustiti nekom drugom, dok je u Kupu i dalje kandidat da nasledi pehar od Trabzonspora, koji je već eliminisan. Naredni rival im je pobednik duela Konja - Bešiktaš, koji je u četvrtak, a po kvotama su gosti blagi favorit.

TURSKA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

Fenerbahče - Bašakšehir 1:2 (0:1)

/Valensija 72 - Fernandes 42, Gulbrandsen 96/

Sreda

18.45: (1,97) Galatasaraj (3,35) Alanja (3,60)

Četvrtak

15.45: (1,88) Sivas (3,35) Antalija (4,00)

18.45: (2,95) Konja (3,25) Bešiktaš (2,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FenerbahčeMesut OzilEner ValensijaBašakšehir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara