Viktor Guzman, dvostruki strelac za Pačuku (©AFP)
Viktor Guzman, dvostruki strelac za Pačuku (©AFP)

Ni Žinjak, ni Ibanjez nego Viktor Guzman: Momak koji je bio pozitivan na kokain rešio derbi Meksika (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.04.22. | 03:50

Pačuka protiv velikog rivala nastavila sjajnu seriju na domaćem terenu

Pogled na tabelu meksičke Klausure posle 12 kola kao prvog favorita za titulu ističe Pačuku.

Plavo-beli su u naknadno igranom velikom derbiju sa Tigresom slavili 2:1 i sada imaju dva boda prednosti u odnosu na pomenutog rivala, što navijačima budi nadu da bi mogli do trofeja koji čekaju od 2016. godine.

Izabrane vesti

Tada im je svojim golom u finalu protiv Montereja pomogao mladi Viktor Guzman, koji bi ponovo mogao da bude junak. Sada 27-godišnji vezista bio je dvostruki strelac u derbiju, čime je zasenio dvojicu vodećih strelaca lige - sairača Nikolasa Ibanjeza i francuskog veterana Andre-Pjera Žinjaka iz redova Tigres. Prvo je u 55. minutu umakao odbrani Tigresa i na drugoj stativi golom krunisao odlično dodavanje Kevina Alvareza, da bi potom u 86. minutu veštom reakcijom i preciznim udarcem sa ivice kaznenog rešio pitanje pobednika. Prethodno je neizvesnost u meč vratio snažni Luis Kinjones, ali Tigrovi nisu uspeli da nastave odličnu seriju na gostovanjima. Ovo im je bio prvi poraz posle pet uzastopnih pobeda. Mnogo duži niz, ipak, imaju domaćini koji su poslednji put kod kuće poraženi još u septembru prošle godine.

Guzman je, inače, igrač koji je ponikao u Gvadalahari, ali nije dobio priliku da debituje za prvi tim. Pačuka ga je kao 20-godišnjaka dovela na pozajmicu (2015. godine), a potom i otkupila njegov ugovor. Za poverenje je vratio pomenutim golom u finalu meksičkog šampionata 2016, a sudbina je htela da ostane u klubu iako je decembra 2019. bilo već objavljeno da se vraća u Gvadalaharu.

Ispostavilo se, međutim, da je bio pozitivan na korišćenje nedozvoljene supstance (nezvanično je reč o kokainu), zbog čega je transfer propao. Fudbaler je tvrdio da je nevin i da nije koristio doping, a pošto je B test bio negativan, Grizmanu je smanjena suspenzija i posle 10 meseci vratio se na teren golom iz penala u nadoknadi za pobedu 4:3 nad Mazatlanom.

Ova dva večeras su sigurno mnogo važnija, jer bi Pačuki mogla da obezbede prvo mesto za plej-of. Podsetimo, posle 17 kola sledi doigravanje za šampiona. Najbolja četiri tima plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će timovi od pete do 12. pozicije da igraju baraž za nastavak borbe za titulu. U protekloj Aperturi šampion je bio Atlas iz Gvadalahare.

MEKSIKO 1, KLAUSURA – ZAOSTALI MEČEVI

Četvrtak

Toluka – Monterej 2:2 (1:2)

/Fernandez 30, 90+10pen – Meza 13pen, Kembel 36/

Tihuana – Atletiko San Luis 1:1 (0:0)

/Lopez 73pen – Valer Martijarena 85/

Petak

Pačuka - Tigres 2:1 (0:0)

/Guzman 55, 86 - Kinjones 65/

Atlas - Nekaksa 2:1 (1:0)

/Furč 43, Kinjones 72 - Agire 49/




tagovi

Andre Pjer ŽinjakTigresPačukaMeksiko 1Andre-Pjer Žinjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara