Visam Ben Jeder (Reuters)
Visam Ben Jeder (Reuters)

Nica - Ben Jederova poslastica

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.03.21. | 14:03

Stevan Jovetić bi mogao da dobije priliku od starta u šesnaestini finala Kupa Francuske

Početak radne nedelje ne donosi mečeve u Ligi 1, ali derbiji klubova koji u njoj nastupaju ipak su aktuelni. Nica i Monako će u derbiju Azurne obala na Alijanc Rivijeri (21.00) odgovoriti na pitanje ko će u osminu finala nacionalnog kupa.

Samo nešto od više od mesec dana posle prvenstvenog trijumfa u Kneževini, ekipa Nika Kovača susreće se sa istim rivalom u najmasovnijem takmičenju. Najsvežiji poraz od Strazbura udaljio je Monako sedam bodova od liderske pozicije koju čuva Lil, pa deluje da mu ipak kup nudi najveću šansu za trofej ove sezone. Na pogon Visama Ben Jedera i Kevina Folanda je pre pomenutog neuspeha zabeležio 11 pobeda i dva remija.

Izabrane vesti

Seriju je upotpunio i Stevan Jovetić sa četiri pogotka u 2021. godini. Za razliku od standardnog Francuza i Nemca koji su sakupili po 13 prvenstvenih golova, nekadašnji špic Partizana uglavnom je skupljao kajmak ulascima sa klupe. Renomirani francuski L'Ekip nagoveštava da bi reprentativac Crne Gore konačno mogao da dobije priliku od starta. Nisu mu strani golovi u kupu, pošto je u februaru golom protiv Grenobla doneo prolaz svom timu.

"Znam da će Stevan kada god uđe u igru dati novi uticaj našoj igri. Uvek daje maksimum i radi za tim. On jeste golgeter, ali takođe obavlja defanzivne zadatke.To je aspekt u kojem je dosta napredovao i koji ga je natereo da više trči. On je strelac i prirodno je da želi da postiže golove i stvara šanse, ali sa timske tačke gledišta, može da se pobeđuje jedino ako svi rade sa i bez lopte. Nekolicina mojih igrača morala je da nauči da se igra odbranu i da shvati zašto to radi. To je jedan od razloga zašto Stevan nije igrao mnogo od starta sezone", objasnio je Niko Kovač.

Još jedan fudbaler koji je oživeo u 2021. godini je Aleksandar Golovin. Reprezentaticu Rusije su povrede uništile prvi deo sezone, ali het-trikom i asistencijom protiv Nima, a onda i parom dodavanja koja su prethodila golovima saigrača u trijumfu nad Brestom, plejmejker je zavredio zvanje klupskog igrača meseca. Uz prave lopte ruskog internacionalca, Visam Ben Jeder bi mogao da napravi novu eksploziju protiv Orlova. Za njega je Nica prava poslastica pošto ne postoji klub kojem je 30-godišnjak česšće tresao mreže - na deset utakmica 11 puta je bio strelac. Naravno, ako se Kovač odluči za Jovetića u startnih 11, na klupi će ostati ili Foland ili Ben Jeder dvostruki strelac iz prethodnog međusobnog duela.

U svakom slučaju ekipa sa Alijanc Rivijere se već naježila pošto joj opet preti isti čovek koji ju je pre mesec i kusur dana sam pobedio na stadionu Luj II. Biće ovo 120. derbi Azurne obale u kojem će Monako juriti 54. trijumf. Nica je slavila 34 puta uz 32 remija. Za koju god kombinaciju špiceva da se hrvatski stručnjak odluči, večeras bio Nica, iako je prethodno vezala dve pobede, vrlo lako mogla da postane velikomučeNica.

KUP FRANCUSKE, 1/16 FINALA

21.00: (4,10) Nica (3,50) Monako (1,90)


tagovi

NICA FCNicaMonakoStevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara