Nica zvala, Benfika htela, Jovica Živković nije…

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.09.19. | 12:08

I Andrija je ostao u Lisabonu

Neizvesni dani pred Andrijom Živkovićem. Ma, šta dani, nedelje, verovatno i meseci. Doskorašnji kapiten mlade reprezentacije Srbije, štaviše redovan i u najjačom selekciji, ostaće i naredne sezone u Benfici, iako se čini da su ga u Lisabonu već precrtali.

Međutim, Živković je, navode portugalski mediji, odbio da ide, iako mu je Nica nudila mogućnost da bude deo vrlo zanimljivog projekta koji je pokrenuo novi gazda Džim Retklif.  On je u poslednjim danima prelaznog roka potrošio 52.000.000 evra na igrače kakvi su Kasper Dolberg, Aleksis Klod-Moris, Stenli Nsoki, Adam Una i Hičem Budaui. Želeo je Retklif da trener Patriku Vijeri dovede i Živkovića, prema medijskim napisima nudila oko 10.000.000 evra, Benfika je bila na ivici da prihvati, ali je Andrijin otac i menadžer Jovica, tvrdi list Rekord ne pominjući finansijke detalje, smatrao da Francuzi nude premalo para.

Izabrane vesti

Istina, Živković je na Lužu među plaćenijim igračima. Kada je potpisivao 2016. dobio je ne samo 4.000.000 evra samo za potpis, već i gradacijski ugovor koji mu je u prvoj sezoni donosio 2.100.000 godišnje, a u poslednjoj čak 4.900.000.

BENFIKA OSVAJA PRIMEIRU - 2,00!

Ta poslednja je ona 2020/2021 što će reći da će Benfika na kraju ove sezone imati poslednju šansu da zaradi iole ozbiljniji novac na Živkovićevom transferu. I taj bi detalj mogao da pomogne Živkoviću da dobije minutažu u narednoj sezoni, jer će i Orlovima biti u interesu da ga neko vidi kako bi u nekom narednom prelaznom roku mogli da ga prodaju.

Tokom leta Živković je bio skrajnut na margine. A ni proletos se nije naigrao. Poslednju prvenstvenu utakmicu u startnih 11 odigrao je još 11. januara. Posle toga u Primeiri samo još 50 minuta. Ako se ne bude brzo vratio na teren, teško da će u narednom klubu dobiti makar približno dobre uslove. Pred meč sa Portugalijom je, posle dugo vremena, izgubio i mesto u A reprezentaciji. 


Pogledajte i novu epizodu serije Ekipizza...

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara