Fudbaler Šefilda Oli Mekberni (©Reuters)
Fudbaler Šefilda Oli Mekberni (©Reuters)

Nigerijac, Senegalac i rezultati u Čempionšipu povod za glavobolju navijača Šefilda

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.03.23. | 12:57

Trenutno drugoplasirani tim engleskog drugog ranga od 21 čas gostuje Redingu u zaostalom meču 29. kola

Pre nekoliko nedelja delovalo je nemoguće da Šefild Junajted, zajedno sa Barnlijem, ne izbori direktnu promociju u Premijer ligu za narednu sezonu. Međutim, izabranici Pola Hekingbotoma su izgubili tri od poslednje četiri prvenstvene utakmice, pa sada više nemaju tako osetnu prednost u odnosu na Midlzbro i Blekbern. Zato, Šefildu je veoma važno da osvoji bodove ovog utorka od 21 čas protiv Redinga, u zaostalom meču 29. kola, kako bi prekinuo crni niz.

Crveno-beli imaju sada četiri boda više od Midlzbroa, šest od Blekberna, a obe ekipe su odigrale po jednu utakmicu više. Ako pobedi Reding i ode na +7 mir će se ponovo vratiti u Južni Jorkšir, međutim to nije lako učiniti.

Izabrane vesti

Prvo, Reding igra sjajno kod kuće. Na 16 mečeva pred svojim navijačima ostvario je 10 pobeda i po tri remija i poraza, a po broju osvojenih bodova na svom terenu jedan je od najboljih u ligi (peti).

Drugo, Šefild nije pobedio nijednom na poslednja četiri gostovanja. Remizirao je sa KPR-om (1:1) i Roteramom (0:0), a zatim je poražen od Milvola (3:2) i Blekberna (1:0).

21.00: (4,40) Reding (3,50) Šefild Junajted (1,85)

Treće, najvažniji igrač u ofanzivnim akcijama Šefilda Ilman Ndiaje već duže vreme ne igra na prepoznatljivom nivou. Senegalski reprezentativac je ove sezone postigao 10 golova i zabeležio sedam asistencija, ali poslednji put se u strelce upisao još 14. januara protiv Stouka (3:1). Od tada je prošlo sedam ligaških utakmica na kojima Ndiaje nije imao nikakav konkretan učinak.

Šefildova situacija je trenutno prilično specifična. Klub je u finansijskoj krizi, zabranjeno mu je da dovodi pojačanja, a vlasnik Abdulah bin Musaid Al Saud svim silama pokušava da proda klub. Ima ozbiljnog interesanta, kontroverznog nigerijskog bogataša Dozija Mobusija, koji je otpočeo proces kupovine kluba. Mobusi će večeras čak da otputuje u Reding, kako bi uživo gledao utakmicu, a iskoristiće priliku i da se upozna sa stručnim štabom i igračima.

Reding, čiji je vezista Dejan Tetek na bolovanju. Mladi reprezentativac Srbije nije odigrao nijedan meč ove sezone, a prema nekim najavama treninzima će se vratiti tek krajem marta.

U ovom momentu Reding je tek 15. na tabeli, veoma daleko od šeste pozicije koja vodi u plej-of. Norič je na +11 u odnosu na Rojalse, pa nije realno da ih gledamo u borbi za promociju u elitu. Pogotovo kada se uzme u obzir to što Reding ima tri poraza u poslednjih pet kola i što uz Vigan ima najlošiju odbranu u ligi (53 primljena gola).

Veliki uticaj na ovaj poslednji podatak imao je upravo Šefild. Krajem avgusta su crveno-beli na svom stadionu deklasirali Reding sa 4:0, uz dva gola štopera iz Bosne i Hercegovine Anela Ahmedhodžića.

ČEMPIONŠIP – ZAOSTALI MEČEVI 29. KOLA

Utorak

20.45: (2,90) Hadersfild (3,15) Bristol Siti (2,55)

21.00: (4,40) Reding (3,50) Šefild Junajted (1,85)

21.00: (1,55) Vest Bromvič Albion (3,90) Vigan (6,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipŠefild junajtedRedingDejan Tetek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara