Nije amaterizam za Korzikance

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 15:18

Bastija grabi napred

Nedostaje korzikanski temperament Ligi 1. Evo već četvrtu godinu kako francuska pokrajina nema predstavnika u najjačem rangu. Još otkako je Bastija ispala iz lige u sezoni 2016/17, pa onda zbog finansijskih problema brzopotezno preseljena u amaterski, peti rang. Ali, vraća se sigurnim korakom...

Prve sezone u petoj ligi Plavcima je promocija izmakla za dva boda, naredne već nije, a u prošloj su izborili plasman u treći nivo takmičenja, gde su već uspostavili dominaciju. Bastija se posle 11 odigranih utakmica pozicionirala na vrhu sa četiri boda prednosti u odnosu na najbliže konkurente Konkarno i Kretej. Ujedno je i najefikasnija.

Izabrane vesti

Na krivoj nozi Korzikance je do sada uhvatio Bulonj, tamo početkom septembra, a nedavno Kretej, mada je sastav trenera Matjea Šabera pokazao da ga to nije omelo. Nanizao je dve pobede i to protiv timova koji su u vrhu tabele i imaju aspiracije da se dokopaju Lige 2. Najpre je pred Bastijom pao Laval (2:0), a potom i Avranš (2:1), pa Plavci puni samopouzdanja dočekuju duel zaostalog 7. kola protiv Seta (18.00).

Gostu sa juga Francuske predstoji borba za opstanak, trenutno je stacioniran kao prvi ispod crte, ali treba napomenuti da je odigrao i do dve utakmice manje od rivala. Bodove uglavnom sakuplja kod kuće, pošto je na strani u dosadašnjih pet susreta uspeo da iščupa samo jedan remi.

Dve ekipe su se sastale tri puta, imaju po pobedu kod kuće, a Set se krajem avgusta 2006. radovao na večerašnjem bunjištu, kada je na penala izbacio Plavce iz Liga kupa.

U drugom meču dana Burž Peron dočekuje Red Star, u meču 4. runde. Domaći tim nanizao je čak 15 mečeva na svom stadionu bez poraza, ali treba istaći da je na prethodnih 12 domaćinstava čak šest puta remizirao. Sa druge strane, tim iz Pariza je neporažen na osam od proteklih devet gostovanja, pa je sigurno da nas očekuje neizvestan duel.

FRANCUSKA 3 - ZAOSTALI MEČEVI 4. I 7. KOLA

Utorak

18.00: (1,62) Bastija (3,60) Set (5,40)

18.00: (2,85) Burž Peron (2,60) Red Star (2,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska 3Bastija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara