Slavlje Ikonea i Sančeza (AFP)
Slavlje Ikonea i Sančeza (AFP)

Nije grupa smrti, al' može da parira: Lil preko Sevilje oživeo borbu za nokaut fazu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.11.21. | 23:11

Šampion Francuske prvom pobedom u grupnoj fazi iskočio na drugu poziciju sa pet bodova, isto koliko ima i Volfzburg, odnosno dva manje od lidera Salcburga

Muči se Lil u francuskom prvenstvu, ne igra dovoljno dobro ni za mesto u gornjem delu tabele, a do večeras je kuburio i sa rezultatima u Ligi šampiona. Međutim, preokret protiv Sevilje u četvrtom kolu grupne faze, mogao bi da bude prekretnica sezone i nagoveštaj boljih igara ekipe Žoslana Gurveneka. Prvi put posle četiri uzastopna meča Doge su uspele da probiju brojku od jednog postignutog gola, a to su učinili, ni manje, ni više, nego protiv najčvršće odbrane španske Primere... I to u sred Andaluzije - 1:2

Još kada je istanbulski žreb spojio Salcburg, Lil, Volfzburg i Sevilju bilo je jasno da je reč o najmanje atraktivnoj grupi Lige šampiona, grupi bez pravog evropskog giganta, suštoj suprotnosti popularnoj "grupi smrti". Međutim, posle četiri runde, stanje stvari u grupi G je takvo da se ne može ni naslutiti ko će nakon šest rundi biti na čelu, a ko na začelju. Nije grupa smrti, al' može da parira.

Izabrane vesti

S razlogom ova grupa od starta privlači najmanje pažnje, jer verovatno niko u njoj ne vidi potencijalnog člana četvrtfinala elitnog takmičenja, ponajmanje ekipu koja bi mogla među četiri najbolje u na Starom kontinentu. Međutim, pokazalo se da je nepravedno zapostavljena i da su njeni članovi sposobni za neizvesne završnice i kvalitetan fudbal.

Od starta sezone Ivo Grbić muči se sa ulaskom u golmanske rukavice Majka Menjana koji je briljirao u dresu Doga prošle sezone pre nego što je pojačao Milan. Nije Grbić idealno reagovao na udarac Rafe Mira iz 14. minuta, ostavivši Lukasu Okamposu zicer za vođstvo Sevilje. Zamirisalo je da će najbolja odbrana španskog prvenstva uspeti da u nastavku meča podigne neprelazan bedem i ostavi Lil na brojci od dva boda iz prva tri kola. Nije se desilo.

U finišu poluvremena, VAR je presudio u korist Lila nakon što je Džonatan Dejvid oboren u šesnaestercu. Mladi Kanađanin je i preuzeo odgovornost. Mirno je krenuo ka lopti i pogodio ono što je zamislio - malu mrežu. Nastavio je najbolji strelac Doga golgetersku seriju koja je potekla od mečeva sa Brestom i Pari Sen Žermenom, stigao do brojke od devet golova u svim tamičenjima, dok mu je večerašnji bio prvi u Ligi šampiona.

Par minuta po startu drugog dela Džonatan Ikone je sjajno pratio dešavanja u šesnaestercu Andalužana, a kada se lopta nakon udarca Zekija Dželika odbila o stativu, Francuz je bio na pravom mestu da je pospremi u gol. Uspeo je Lil u nastavku utakmice da zatvori prilaze golu,

Pokušao je Đulen Loptetegi trostrukom izmenom u 57. minutu (Đordan, En Nesiri, Lamela) da prodrma ekipu, kroz desetak, petnaest minuta poslao na teren Montijela i El Hadadija, ali nijedan potez nije urodio plodom, pa će Sevilja peto kolo Lige šampiona, posle reprezentativne pauze, dočekati na začelju grupe G.

LIGA ŠAMPIONA, GRUPA G

Volfzburg – Salcburg 2:1 (1:1)

/Baku 3, Nmeča 60 – Vober 30/

21.00: (1,65) Sevilja (3,60) Lil (6,75)



tagovi

LilSeviljaDžonatan Dejvid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara