Antoni Modest (©Reuters)
Antoni Modest (©Reuters)

Nije još za staro gvožđe, Modest igra u najboljoj formi od 2016/2017

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.10.21. | 13:54

Napadač Kelna je postigao četiri gola na prvih šest kola Bundeslige, a nova žrtva mogao bi da mu postane Grojter Firt, protiv kojeg će igrati u petak od 20.30 časova u sklopu sedmog kola nemačkog šampionata

Mogao je francuski napadač Antoni Modest da napravi mnogo bolju karijeru od ove, iako ni ona nije bila tako loša. Posle sezone 2016/2017, kada je postigao 25 golova na 34 meča u Bundesligi u dresu Kelna, mogao je da bira gde će da nastavi da igra. Odabrao je novac, prešao je u kineski Tjanđin, te je vrlo brzo nestao sa fudbalske mape. Sada, četiri i po godine kasnije, konačno ponovo liči na onog starog. Gde drugde, do u svojoj kući, u Kelnu.

Modesta je Tjanđin svojevremeno platio nemačkom klubu oko 35.000.000 evra, ali ga je otpustio posle samo jedne sezone. Neko vreme je Francuz poreklom sa Martinika bio bez kluba, Keln mu je pružio novu šansu, koju je slabo koristio. Prošle sezone se oprobao u otadžbini, zaigrao je za Sent Etjen, ali ni tu nije imao značajnu ulogu. Odigrao je samo osam utakmica, ukupno 321 minut, bez učinka.

Izabrane vesti

20.30: (1,52) Keln (4,50) Grojter Firt (6,75)

Tamo je bio samo na pozajmici, vratio se ovog leta u Keln. Očekivalo se da će možda i da napusti Nemačku, ima već 33 godine i delovalo je da više nije na nivou vrhunskog fudbala. Bila je to loša procena.

Očigledno da je Modest dobro radio tokom letnjih priprema. Izborio se za ulogu startera, prvi put posle duže od dve godine pa je poneo epitet standardnog prvotimca. Kockao se trener Štefen Baumgart sa njim i pogodio je. Veteran je na prvih šest utakmica u Bundesligi postigao četiri gola, najzaslužniji je za to što je Keln do sada sakupio devet bodova.

Pogađao je Modest redom protiv Herte, Bajerna, Frajburga i Lajpciga. Nije uspevao da zatrese mrežu samo na svakoj trećoj utakmici, protiv Bohuma (2:1) i Ajntrahta u prošlom kolu (1:1). U tom periodu su Jarčevi doživeli samo jedan poraz, na Alijanc areni od aktuelnog šampiona sa 3:2.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Sada će prvi put u karijeri nekadašnji centarfor Nice, Bordoa, Blekburna i Hofenhajma da igra protiv Grojter Firta. Biće mu to idealna prilika da dodatno popravi statistiku i svoj položaj na listi strelaca Bundeslige, gde trenutno zauzima treću poziciju, iza Erlinga Halanda i Roberta Levandovskog, koji su već dali po sedam golova.

Trenutno je Grojter Firt poslednji na tabeli, osvojio je samo jedan poen iz šest kola. Remizirao je sa Arminijom (1:1), sve ostale utakmice je izgubio. Ni gol-razlika mu nije ohrabrujuća, 4:16, pa deluje da će se vratiti u Cvajtu posle samo jedne sezone.

Do sada su se Keln i Grojter Firt kao po pravilu sastajali gotovo isključivo u tom rangu takmičenja. U ovom veku su odigrali 12 mečeva u Cvajti, a samo jedan u Kupu Nemačke. Jarčevi su ostvarili sedam pobeda, zeleno-beli samo tri. Sada će prvi put da odmere snage u okviru Bundeslige.


tagovi

Antoni ModestBundesligaKelngrojter firt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara