Marselo (© Reuters)
Marselo (© Reuters)

Nije mogla prva dva pika, sad Nica zove Marsela

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.08.22. | 14:30

A Brazilcu se ne ide u Katar i SAD

Rešila je Nica da napravi tim od proverenih fudbalera, da na bazi iskustva pokuša da se plasira u Ligu šampiona. Dovela je, između ostalih, doskorašnji golman Lestera Kaspera Šmajhela, stigao je iz Juventusa Aron Remzi, a naredno veliko ime koje bi trebalo da se pojavi na Rivijeri je – Marselo!

Iskusni Brazilac je slobodan na tržištu po isteku saradnje sa Realom, te iako su početne informacije govorile da bi se vratio u otadžbinu, sva je priliku da se levom beku ostaje u Evropi. Zeleno svetlo za njegovo dolazak u Nicu upalio je i novi trener tog kluba, Lusijen Favr i sad se samo čeka realizacija. Navodno, plata ne bi trebalo da bude problem sa Francuze, a nezvanično se pominje spremnost da se trofejnom fudbaleru svakog meseca uplaćuje 500.000 evra.

Izabrane vesti

Doduše, Marselo nije bio početna opcija za Nicu. Htela je da dovede Pervisa Estupinjana, ali je Ekvadorac izabrao Brajton tako da je probala ambicija da se angažuje doskoršanji provtimac Viljareala. Drugi kandidat je bio Fabijano Parisi, međutim, Empoli je odbio ponudu vrednu 7.000.000 evra, da bi odmah zatim Italijani vezali defanzivca novim trogodišnjim ugovorom.

Zato se Nica okrenula iskustvu i u Marselu vidi rešenje, između ostalog zbog njegovog doprinosa serijskim uspesima Reala minule decenije. Brazilac je osvojio čak 25 trofeja, od čega pet Liga šampiona i šest titula prvaka Španije. Zvali su ga klubovi iz Sjedinjenih Američkih Država i Katara, međutim, odbio je selidbu na te destinacije. Upućeni kažu da mu je Nica interesantna...

Možda i usled činjenice da je, osim Remzija i Šmajhela dovela golmana Pari Sen Žermena Marsina Bulku, štopera Empolija Matiju Vitija, zadnjeg veznog Aleksisa Beka Beku iz moskovske Lokomotive, mlado desno krilo bukureštanskog Rapida Raresa Ilijea i još jednog fudbalera na istoj pozoji, iz B tima Lila, Badredina Buananija.



tagovi

NicaMarselo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara