Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nije pala osveta, ali ni bod nije loš: Rapid nagrađen za pristup protiv Salcburga

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.11.20. | 19:04

Rapid samo jednom u poslednjih 20 ligaških duela pobedio Salcburg

Ne tako davno, pre manje od četiri meseca, Red Bul Salcburg osramotio je Rapid. Sedam različitih strelaca i sedam golova u mreži bečkog tima, prvi put od Drugog svetskog rata. Nezapamćeno poniženje za zeleno-bele. Kao da nije dovoljno što su, ne računajući današnji derbi sedmog kola austrijske Bundeslige, pobedili Salcburg samo jednom u poslednjih 19 okršaja. Danas su se nadali osveti, igrali poprilično otvoreno, pokazali ambiciju da se nadigravaju i na kraju su nagrađeni za napadački pristup u 85. minutu – 1:1. Red bulova fabrika talenata, poklekla je na sredini terena i omogućila kontru posle koje u austrijskoj eliti više nema timova sa maksimalnim učinkom.

Sedmogodišnja dominacija ekipe iz Mocartovog rodnog grada deprimira najtrofejniji klub Austrije. Jedan jedini trijumf za pet godina ne nagoveštava da bi Rapid u skorije vreme mogao da prekine šampionski niz sedmostrukog uzastopnog osvajača trofeja u državnom prvenstvu. Ali danas je domaćin demostrirao ohrabrujuće izdanje, kako zbog velikog broja kreiranih šansi u drugom delu, tako i zbog stava posle izjednačujućeg gola. Zeleno-beli umesto da osiguraju bod, krenuli su po sva tri. Vremena ipak nije bilo dovoljno.

Izabrane vesti

Koliko god se Rapid trudio da bude opasan u prvom delu, govor tela gostiju nagoveštavao je da u svakom trenutku mogu da izmisle akciju kojojm bi bar namučili golmana Paula Gartlera. Poklekao je samo jednom. Asistirao je najvredniji biser Salcburga Dominik Soboslaj za kojeg će se verovatno već narednog leta pobiti nekolicina klubova iz liga petice. Mađarski reprezentativac je omogućio Sekuu Koiti da pogodi sedmi put u sedmom prvenstvenom meču ove sezone. Nema sumnje da je Salcburg tokom sat vremena igre bio bolji rival, ali situacija se ozbiljno promenila u završnih pola sata. Obim posla za Cicana Stankovića konstantno je rastao, a saigrači su ga na cedilu ostavili u 85. minutu. Izgubili su loptu na centru igrališta, dozvolili Kari da uposli Knasmulnera koji je šmekersom završnicom poravnao rezultat.

Najbitnije za Rapid je to što nije dozvolio velikom rivalu da se se odvoji na pet bodova prednosti. I dalje zeleno-beli dišu Bikovima za vratom sa dva boda manje.

AUSTRIJA 1, 7.KOLO

Nedelja

Rapid - Salcburg 1:1 (0:1)



tagovi

Rapidrapid bečRed Bul SalcburgSalcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara