Boris Radunović protiv Milana (©AFP)
Boris Radunović protiv Milana (©AFP)

Nije pitanje da li će Atalanta da pobedi, već sa koliko golova, Radunović brani Kaljari na Alijancu

Vreme čitanja: 5min | uto. 21.12.21. | 14:55

Mečevi u Torinu i Đenovi, koji su na programu u utorak od 20.45 časova, otvaraju 19. kolo Serije A

Juventus i Atalanta ne bi trebalo da imaju većih problema večeras protiv Kaljarija i Đenove. Između ostalog i zato što se klub sa Sardinije i iz Ligurije nalaze pred rasulom i na putu za Seriju B zajedno sa Salernitanom. Inače, meč Udineze - Salernitana je odložen zbog toga što je nekoliko igrača iz kampanjskog kluba pozitivno na Kovid-19.

20.45: (1,20) Juventus (7,25) Kaljari (18,0)

Izabrane vesti

Juventus bi trebalo večeras da ima lak zadatak protiv Kaljarija, koji se nalazi bukvalno u rasulu. Uprava kluba sa Sardinije se odlučila na drastične poteze, osim slanja celog tima u karantin, Godin i Kaseres su izbačeni iz njega i nisu ni pozvani na večerašnji duel sa Bjankonerima. Kap koja je prelila čašu strpljenja rukovodilaca Kaljarija bila su dva poslednja poraza od Intera i Udinezea na kojima je njihov tim primio čak osam golova.

Osim dvojice iskusnih Urugvajaca u timu Kaljarija neće biti ni suspendovanog Marina (kartoni) kao i još par povređenih igrača, Strotmana i Valukijeviča. Prema najavama, priliku bi trebalo da dobije večeras i srpski čuvar mreže Boris Radunović. Naš golman je imao dva nastupa u ovoj sezoni. Protiv Milana se nije proslavio na San Siru, ali je protiv Verone bio među najboljima na terenu i najzaslužniji za bod koji su Sardi odneli sa Bentegodija.

Na drugoj strani i Juventus će imati nekoliko igrača van stroja, od Dibale i Kjeze, preko Danila i Kjelinija, do večito povređenog Remzija. Međutim, Alegri ima daleko dužu i bolju klupu od Macarijeve tako da mu neće biti teško da zemeni igrače koji nedostaju.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

U odnosu na meč sa Bolonjom, kormilar Juventusa će napraviti najverovatnije tri izmene. U tim se vraća Lokateli umesto Artura dok će Aleks Sandro povratiti mesto levog beka od Luke Pelegrinija. Pretposavlja se i da će Alegri ostaviti na klupi Kvadrada budući da Kolumbijcu preti suspenzija od jednog meča ako dobije još jedan žuti karton, a sledeći protivnik Stare dame u šampionatu je Napoli.

U napadu bi trebalo da bude potvređna trojka Bernardeski-Morata-Ken. Sva trojica bukvalno igraju svoje poslednje karte da ostanu u Juventusu i u sledećoj sezoni. To se posebno odnosi na Moratu i Kena koji bi uskoro mogli da imaju i mnogo manju minutažu ako Juve dovede novog centarfora. Najviše se priča o Ikardiju koji bi mogao da stigne na pozajmicu od šest meseci bez obaveze ili prava otkupa.

Osim pozicije na tabeli i forme dva tima i statistika ide u prilog Juventusa. Bjankoneri su pobedili devet od poslednjih deset dvoboja sa Sardima. Izgubili su samo jendom i to kada su bili već matematički šampioni Italije pre godinu i po dana. Slika je još jasnija ako se uzme posledjih pet odmeravanja snaga na Alijanc stadionu: Pet pobeda Juvea uz gol razliku 16:1. Takođe, od dolaska na klupu Valtera Macarija, Kaljarija na sedam gostovanja osvojio samo tri boda (tri remija i četiri poraza), a na čak pet mečeva nije uspeo da zatrese protivničku mrežu.

JUVENTUS 4-3-3: Ščesni - De Šiljo, Bonuči, De Liht, Aleks Sandro - Mekeni, Lokateli, Rabio - Bernardeski, Morata, Kin

KALJARI 3-5-2: Radunović - Čepiteli, Karboni, Likojanis - Belanova, Dejola, Oliva, Grasi, Dalbert - Pavoleti, Žoao Pedro

20.45: (7,50) Đenova (4,60) Atalanta (1,48)

Utakmica između Đenove i Atalante je sudar između tima koji je osvojio najmanje bodova na domaćem ternu (tri) i ekipe koja je ubedljivo najneugodniji gost u Seriji A sa osvojenih 25 od mogućih 27 bodova. Drugim rečima, nije pitanje da li će Atalanta pobediti, već s koliko golova će to učiniti.

Od dolaska Đan Pjera Gasperinija na klupu Atalante, Boginja je postala noćna mora za Đenovu. Na poslednjih 11 mečeva Dea je uknjižila osam pobeda, dva remije i samo jedan poraz.

Atalanta želi što pre da zaboravi prošlonedeljni kiks protiv Rome i da se vrati na stazu pobeda. Poraz protiv Rome je prekinuo seriju od šest uzastopnih pobeda kluba iz Bergama u Seriji A.

Gasperini večeras neće moći da računa, pored Gosensa koji je odavno povređen, ni na Toloija i Mehlea, tako da ćemo ponovo videti Pecelu na levom boku dok će Demiral zameniti Toloija.

Gasperini je ostavio otvorena pitanja za brojna mesta u startnoj postavi. Murijel i Malinovski su u baražu sa mesto pored Zapate, Pesina i Pašalić konkurišu za ulogu ofanzivnog pleja, Kupmejners bi mogao da uzme mesto De Ronu na sredini terena dok su Hatebor i Zapakosta kandidati za desnog spoljnjeg u veznoj liniji .

Andrej Ševčenko nije uspeo da promeni tendenciju u Đenovi. Ruku na srce to ne bi pošlo za rukom ni najboljem od najboljih trenera na svetu, a kamoli debitantu poput bivšeg asa Milana. Od promene trenera na klupi pre šest kola, Grifone je osvojio samo jedan bod i postigao tek dva gola. Štaviše, Ševčenko bi mogao da obori i jedan negativan rekord: nijedan trener debitant na klupi Đenove nije izgubio četiri uzastopna meča kao domaćin u Seriji A, a Ukrajinac je već zabeležio tri.

Olakšavajuća okolnost za Ševčenka i njegovog zamenika Tasotija je veliki broj povrđenih irgača. I večeras će nedostajati Maksimović, Rovela, Kaisedo, Vanheusden i Fares.

ĐENOVA 3-5-2: Sirigu - Biraski, Vaskez, Krišito - Giljone, Portanova, Badelj, Melegoni, Kambijazo - Destro, Ekuban

ATALANTA 3-4-1-2: Muso - Đimsiti, Demiral, Palomino - Hatebor, Kopmejners, Frojler, Pecela - Pašalić - Malinovski, Zapata

SERIJA A – 19. KOLO

Utorak

20.45: (7,50) Đenova (4,60) Atalanta (1,48)

20.45: (1,20) Juventus (7,25) Kaljari (18,0)

Sreda

16.30: (2,10) Sasuolo (3,50) Bolonja (3,80)

16.30: (4,40) Venecija (3,50) Lacio (1,95)

18.30: (1,60) Roma (4,10) Sampdorija (6,25)

18.30: (1,35) Inter (5,50) Torino (9,50)

18.30: (2,95) Verona (3,40) Fjorentina (2,55)

20.45: (4,60) Empoli (3,70) Milan (1,85)

20.45: (1,25) Napoli (6,75) Specija (13,0)

Odloženo

Udineze - Salernitana

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Serija AAtalantaJuventusĐenovaKaljariBoris Radunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara