Janik Karasko (©Atleticodemadrid.com)
Janik Karasko (©Atleticodemadrid.com)

Nije se ni vraćao sa pozajmice: Karasko ponovo Atletikov

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.09.20. | 18:55

Belgijanac ozvaničio saradnju sa Rohiblankosima do 2024. godine

Čudni su putevi Janika Karaska. Prešao je Belgijanac leta 2018. godine iz Atletiko Madirda u kineski Dalijan za 10.500.00 evra u momentu kada je vredeo znatno više, proveo je proteklu polusezonu na pozajmici na stadionu Vanda Metropolitano, a sada je ponovo ozvaničio saradnju sa Rohiblankosima. I to do 2024. godine.

Još uvek nisu poznati finansijski detalji, odnosno visina obeštećenja, ali imajući u vidu otkupnu klauzuli postavljenu na 30.000.000 evra i da ga je madridksi klub prodao za desetak, otkupna cena verovartno leprša negde između.

Izabrane vesti

Prvi mandat Belgijanca u prestonici Španije trajao je od 2015. do 2018. godine, a za ekipu Dijega Simeonea nastupao je ukupno 140 puta, uz 24 gola i 21 asistenciju. Minulu polusezonu okončao je sa 16 nastupa u crveno-belom dresu, a sa golom i četiri asistencije u Primeri pomogao je timu da završi prvenstvo na trećem mestu.

Reprezentativca Belgije koji neće moći da pomgne timu večeras protiv Islanda, upravo zbog potpisivanja ugovora sa Atletikom, ponovo ćemo gledati u Ligi šampiona u predstojećoj sezoni. Pamte navijači drugog najpopularnijeg madridskog kluba gol kojim je Belgijanac doneo produžetke u finalu elitnog takmičenja protiv gradskog rivala, ali se nerado sećaju noći na San Siru pošto je Kraljevski klub podigao ušati pehar nakon penala.

Nada se Karasko da će novu avanturu u osvajaču Lige i Superkupa Evrope iz 2018. začiniti sa kojim peharom više, pošto je u prvom boravku na Vandi Metropolitano osvojio pomenuta dva. Sigurno je da i on i ostali Čolovi ratnici sanjaju trofej u La Ligi, koji je poslednji put osvojen 2014. godine. Sa Barselonom koja će zbog svih okolnosti koje su je zadesile biti velika nepoznanica u predstojećoj sezoni i šampionom Realom koji pored krune, nije dominatan koliko je znao da bude sa Ronaldom, Atletiko može tiho da se nada.



tagovi

Janik Fereira KaraskoLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara