Majk Menjan (Foto: Reuters)
Majk Menjan (Foto: Reuters)

Nije se ni vratio, već mora na novu pauzu: Menjan obnovio povredu, pod znakom pitanja za Mundijal

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.10.22. | 23:43

Kako stvari stoje, Francuz neće nastupati za Milan do kraja 2022. godine

Kao da ga je neko prokleo, i ove sezone Milan muku muči sa povredama. Trebalo je Stefano Pioli ovog vikenda malo da odahne, da mu se lista odsutnih skrati, ali će ostati nepromenjena. Nova loša vest sa San Sira glasi – Majk Menjan obnovio je povredu lista leve noge.

Francuski reprezentativavc povredio se pre skoro punih mesec dana, tokom reprezentativne pauze na utakmici sa Austrijom, i u međuvremenu propustio neke od bitnih mečeva Milana u Seriji A i Ligi šampiona. Krajem prošle nedelje vratio se timskim treninzima, na svečanoj ceremoniji u Milanu na kojoj je pokupio nagradu za najboljeg golmana italijanskog prvenstva za prošlu sezonu priznao je kako je pitao Piolija da nastupi već protiv Verone proteklog vikenda, ali je u dogovoru sa klupskim lekarima povratak odložio za meč sa Moncom ove subote.

Izabrane vesti

Moraće međutim još da pričeka. Italijanski mediji izvestili su još u toku dana da se Menjan na treningu požalio na povredu, a nakon odrađenih lekarskih pregleda iz Milana su potvrdili da je 27-godišnji Francuz obnovio povredu levog lista. Koliko će tačno odsustvovati biće poznato za deset dana kada će nekadašnji čuvar mreže Lila ponovo biti podvrgnut medicinskim testovima.

Kako bilo, italijanski Skaj i Antonio Vitijelo, novinar dobro upućen u dešavanja na San Siru, pišu da Menjan vrlo verovatno do kraja 2022. godine neće nastupati za Rosonere, dok će o učešću na Mundijalu u Kataru odluku doneti nakon razgovora sa selektorom Francuske Didijeom Dešanom i njegovim stručnim štabom.

Menjan nije prvi Dešanov izbor na golu, neprikosnoven je u reprezentaciji Igo Ljoris, ali je u poslednje dve-tri godine bio prva alternativa kapitenu Galskih petlova. Podsetimo, Francuzi su juče definitivno ostali bez Ngoloa Kantea koji će zbog povrede zadnje lože odsustvovati četiri meseca.

Ako je verovati specijalizovanom sajtu Transfermarkt, Menjan je do dolaska u Milan imao samo jednu povredu, i to u decembru 2015. godine. Otkako je stigao na San Siro, u nepunih godinu i po dana, moraće na četvrtu pauzu...


tagovi

Majk MenjanMilanKatar2022

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara