FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Nije šija nego vrat! Od kad se simuliranje zove "pogrešna reakcija"

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 08:30

Po završetku meča sa Bolonjom, vezista Intera pokušao da se "opere" pred javnošću, čini se da mu objašnjenje nije uverljivo

Mnogo je pristalica stava da je fudbal svojevrsna "baraba", a da su gospodstvenost, prefinjenost i slične uzvišene karakteristike rezervisane za neke druge sportove. Ako je neko na praktičnom primeru pokazao početkom tekuće sedmice kako to izgleda kad u fudbalu iščili viteštvo, onda je to Nikolo Barela. U duelu Serije A odigranom protiv Đenove pre šest dana, uzdanica Neroazura iznudila je nepostojeći penal protiv Đenove i teatralnom gestikulacijom naterala arbitra da pomisli da ju je Morten Frendrup iz redova Grifona zaista faulirao

Brojnim ponovljenim snimcima jasno se vidi da je Barela šutnuo loptu i tek onda krenuo da pada kao da se rastaje s dušom. Sada je jeftino pokušao da se izvuče i samoinicijativno pokrenuo pomenutu temu pred televizijskim kamerama, a sve prilikom davanja izjave čuvenoj Dileti Leoti.

Izabrane vesti

"Hoću još nešto da dodam. Hoću da se izvinim. Danima me proglašavaju simulatorom, ali moja namera nije bila da simuliram. Kad želiš da pobediš, radiš stvari koje ne želiš. Ja sam samo pogrešno reagovao". Veoma čudna izjava Barele, od kad li se simulacija zove "pogrešna reakcija"?.

Ovim je čini se proizveo samo kontraefekat među ljubiteljima fudbala na Čizmi, a najplastičnije objašnjenje dao je predsednik Đenove Alberto Zangriljo.

"Volim Barelu kao našeg reprezentativca i velikog profesionalca, ali dajte molim vas. Šta da kažete kad ga vidite kako kako pravi sedam pirueta i ispušta prodorne vriske, zbog toga što ga je neko dodirnuo nakon što je on poodavno već šutirao. Jasno je da je varao sudiju", ogorčen je Zangriljo.

U italijanskim tabloidima pojavilo se čak i poređenje sa jednim tamošnjim izrazom, po kom je Barela "kao žena koja bi da smrša, ali da ne prestane da jede kolače (slatkiše)".


tagovi

Nikolo BarelaInter MilanSerija A

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara