Nije tako bilo planirano: Veljko Nikolić odlazi u Aris iz Limasola uz minimalno obeštećenje

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 10:24

Vezista juče otputovao na Kipar, danas potpis

Kada se pojavio u omladinskom timu Crvene zvezde Veljko Nikolić je označen kao veliki projekat kluba. Igrao je u tandemu sa Lukom Ilićem, hranio loptama Dejana Joveljića, i u svom godištu puštao kišu. Stvarno je delovalo da će vezista iz Padinske Skele napraviti veliku karijeru. Čak je i u prvom timu imao svetle momente, posebno u eri Dejana Stankovića koji ga je, prilikom posete redakciji Mozzart Sporta, upoređivao sa Lukom Modrićem.

Rukovodstvo Crvene zvezde bilo je ubeđeno da će Veljko Nikolić doneti u kasu kluba iz Ljutice Bogdana ozbiljnu svotu novca. Spartak iz Moskve je bio uporan, čak sa potencijalnim bonusima nudio pet miliona evra. Crveno-beli su tražili nešto više. Pominjao se i odlazak u Ameriku, ali će na kraju Veljko Nikolić otići za simbolilčno obeštečenje i procente od dalje prodaje. I to u redove Arisa iz Limasola.

Izabrane vesti

Zvezdin vezista je juče otputovao na Kipar, a danas bi trebalo da potpiše trogodišnji ugovor sa prvakom te zemlje Arisom iz Limasola. Biće Veljko Nikolić drugo pojačanjwe kluba koji je procvetao pod uticajem ruskog kapitala, pošto je Aris ovog leta iz Partizana već doveo Slobodana Uroševića.

Veljko Nikolić je odigrao 82 meča za Crvenu zvezdu u svim takmičenjima, uz deset postignutih golova i isto toliko asistencija. Poslednje dve sezone imao je velike probleme sa povredom stopala, bio je podvrgnut hiruškom zahvatu u Francuskoj. Posle duge pauze vratio se u prvi tim, postigao golove protiv Javora i na gostovanju Trabzonu u Turskoj. Ali nije uspeo da se nametne kao ozbiljan faktor u ekipi koja je osvojila duplu krunu.

Veljko Nikolić ima ugovor sa Crvenom zvezdom do 2025. godine, ali je jasno da bi se teško izborio za minutažu kod Baraka Bahara. Očekuje se da posle Marka Stamenića Crvena zvezda dovede još jednog igrača sličnih karakteristika. Kada se tome doda da se direktna konkurencija Veljku Nikoliću, Gelor Kanga i Kings Kangva jasno je da je rastanak najbolje rešenje. Bez obzira što očekivanja nisu ispunjena.


tagovi

Veljko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara