Nije više Deki kapiten, od sutra je mister Stanković

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.12.19. | 08:21

Vladan Milojević ide iz kluba

Deki, Zvezda čeka na tebe“, pisalo je na koreografiji navijača Crvene zvezde na prijateljskoj utakmici sa Udinezeom 2014. godine, kada se Dejan Stanković i zvanično oprostio od igračke karijere. Tada je rekao da će se javiti kad bude spreman, jer mora prvo “još da uči“. I sada, pet godina kasnije, čini se da je taj trenutak došao.

Dejan Stanković će biti novi trener Crvene zvezde, pošto je prema pričama koje kruže oko "Marakane" Vladan Milojević ipak odbio ponudu da ugovor sa klubom iz Ljutice Bogdana uz značajno bolje finansijske uslove produži do 2022. godine. Strateg koji je ispisao najlepšu eru crveno-belih u 21. veku osetio je prosto da je isceđen i da nema više energije da nastavi, iako mu je klub nudio ugovor na otprilike 800.000 evra po sezoni i to bez premija za evropske uspehe i osvojene titule.

Izabrane vesti

Ali kad se ne može – ne može se. Pošteno je Milojević rekao kad je dosta, pa će Topčidersko brdo napustiti kao jedan od najvećih trenera u Zvezdinoj istoriji, sigurno najveći posle raspada Jugoslavije.

A na Milojevićevo mesto doći će druga legenda crveno-belih. Dejan Stanković je u Zvezdu došao kao 14-godišnjak iz Teleoptika, za prvi tim je debitovao sa 16 i upisao svoje ime na drugo mesto na listi najmlađih igrača crveno-belog tima, odmah iza Milka Đurovskog. Sve skupa je u seniorskom timu odigrao 113 utakmica i postigao 39 golova. Pamte se ona dva protiv Kajzerslauterna iz sezone 1996/1997. Pamte se i dva u 110. večitom derbiju sa Partizanom. U toj sezoni 1997/1998, a bila je to ona generacija sa Pericom Ognjenović, Njegušem, Bunjevčevićem, Bracom Živkovićem, Zoranom Jovičićem – nažalost po srpski fudbal i Obilićem – bio je najbolji strelac tima sa 15 golova na 28 mečeva.

Sad je ipak red na sasvim drugačije izazove, a Stanković na Zvezdinu klupu dolazi bez bilo kakvog iskustva u samostalnom vođenju ekipe. Bio je kratko pomoćnik Andrei Stramaćoniju u Udinezeu, nedavno baš preuzeo brigu o jednoj od Interovih mlađih selekcija, ali je na kraju ipak izabrao Crvenu zvezdu.

Prema informacijama MOZZART Sporta, u stručnom štabu crveno-belih pridružiće mu se i Nebojša Milošević, nekadašnji šef struke u Radu, Zemunu, BSK-u, Čančgčun Jataiju, pa i asistent u Crvenoj zvezdi u dva mandata. Trenutno je angažovan u egipatskom klubu El Guona. Nije još najjasnije šta će biti s Milanom Kosanovićem, prvim Milojevićevim asistentom, mada se može načuti da će ipak i on ostati u klubu.

Dejan Stanković će ugovor sa Crvenom zvezdom potpisati u petak.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara