Džordan Henderson u dresu Al Itifaka (©Reuters)
Džordan Henderson u dresu Al Itifaka (©Reuters)

Nije zlato sve što sija: Henderson bi nazad na Ostrvo

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.01.24. | 00:12

Nekadašnjem kapitenu Liverpula dosta Saudijske Arabije već posle šest meseci. Klop: Nije me zvao

Džordan Henderson je letos iznenađujuće napustio Enfild i otišao put miliona u Saudijsku Arabiju. Pridružio se još jednoj legendi Liverpula Stivenu Džerardu koji je preuzeo kormilo Al Etifaka. Sky Sports javlja da je do ovog leta kapiten Liverpula nezadovoljan u Damamu i da želi nazad na Ostrvo.

Iskusni 33-godišnjak je koštao Al Etifak oko 15 miliona evra, a nedeljna platu mu je oko 400.000 evra. Rezultati su katastrofalni u šampionatu Saudijske Arabije. Hendersonov klub je bez pobede od kraja oktobra i tek je na osmom mestu, sa čak 28 bodova manje od lidera Al Hilala.

Izabrane vesti

Vezista razmatra druge opcije, ali se pita i sadašnji klub koji sigurno neće želeti tek tako da pusti glavnu zvezdu. Logično, pominje se Liverpul kao sledeća destinacija, ali menadžer Jirgen Klop odbacuje mogućnost povratka iskusnog veziste na Enfild.

21.15: (9,50) Vigan (5,70) Mančester Junajted (1,25)

Govoreći na konferenciji za medije posle pobede nad Arsenalom u 1/32 FA kupa, Nemac se nasmejao na sugestiju da bi Liverpul mogao da bude potencijalna destinacija za Hendersona.

"Da li je Hendo imao konferenciju za novinare i to rekao“, upitao je Klop i dodao:

Nije me zvao. Razgovarali smo zapravo ranije, ali nije bilo o tome, tako da zaista nemam šta da kažem o tome“.

Punih 12 godina je Henderson branio boje tima sa Enfilda, osvojio sve što je moglo da se osvoji, između ostalih i trofeje u Lige šampiona i Premijer lige, a u smiraj karijere je odlučio da prihvati basnoslovnu ponudu saudijskog kluba, ali mu ne cvetaju ruže u Damamu i pored ugovora iz snova, bar kada je u pitanju bankovni račun.

OVDE pročitaje kako je protekao prelazni rok u nedelju, 7. januara.


tagovi

Jirgen KlopLiverpulAl ItifakDžordan HendersonZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara