Reprezentativci Belorusije nisu dobrodošli u zemlje Evropske Unije (©Reuters)
Reprezentativci Belorusije nisu dobrodošli u zemlje Evropske Unije (©Reuters)

Nikad nebitnije kolo od nastanka Lige nacija

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.22. | 12:53

Mečevi u C diviziji koji su na programu ove nedelje u prvoj i trećoj grupi nemaju nikakav takmičarski značaj

Kada je UEFA pokrenula novo takmičenje, Ligu nacija, za cilj je imala da učini prijateljske mečeve zanimljivijim i atraktivnijim. Sada, kada smo u finišu trećeg ciklusa, možemo da konstatujemo da je uspela u tome. Međutim, ove nedelje će se u C diviziji odigrati četiri meča, u okviru dve grupe, koji nemaju apsolutno nikakav takmičarski značaj. Jer, konačan poredak u njima je već poznat i pre ovog, poslednjeg kola.

Prvo je na programu Grupa 3, od 18 časova, kada će Azerbejdžan u Bakuu da dočeka Kazahstan, a Slovačka će u Bačkoj Topoli da „ugosti“ Belorusiju. Ovo drugo je posebno bizarno, Slovaci zbog rata između Ukrajine i Rusije neće da prime Beloruse u svoju zemlju, pa se igra na neutralnom terenu.

Izabrane vesti

Velika sramota Slovačke je dobra stvar za Topolčane, pošto će oni prvi put uživo moći da gledaju neki A nacionalni tim uživo. U goste im dolaze igrači poput Milana Šrinjara (Inter), Mareka Rodaka (Fulam), Davida Hancka (Fajenord), Petera Pekarika (Herta), Juraja Kucke (Slovan Bratislava)…Istina, ove dve selekcije su se već sastale u Srbiji, u Novom Sadu, ali tada je Belorusija trebalo da bude domaćin, a to nije bilo moguće zbog sankcija UEFA. Slovaci su tada slavili sa 1:0.

U ovoj grupi je Kazahstan već obezbedio prvo mesto, plasman u B diviziju i baraž za Evropsko prvenstvo (ako prethodno plasman ne obezbede kroz kvalifikacije), gde su im potencijalni rivali Gruzija, Grčka i Turska. Belorusi su ispali u D diviziju, baškao i Gibraltar i Litvanija.

18.00: (1,55) Slovačka (3,80) Belorusija (7,00)

Upravo će Litvanci da budu jedni od aktera koji će zaigrati od 20.45 časova. Gostovaće Luksemburgu, timu koji je pre tri dana ostao i bez matematičke šanse da se domogne prvog mesta u grupi, pošto je u Istanbulu odigrao 3:3 sa Turskom. Imaju Luksemburžani za čime da žale, vodili su sa 3:2 do 87. minuta, kada je Juksek doneo Turcima bod vredan overe prve pozicije. Kako ni Litvanci više ne mogu da stignu Farska Ostrva, ni njima meč na zapadu Evrope ne donosi potpuno ništa.

Jedinu inspiraciju selekcija sa Baltika može da ima u tome da prekine seriju od šest utakmica bez pobede. Jedini tim koji su savladali ove godine bio je San Marino (2:1), posle čega su nanizali pet poraza, a zatim i remi sa Farskim Ostrvima (1:1).

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

LIGA NACIJA (C DIVIZIJA) – 6. (POSLEDNJE) KOLO

Nedelja

Grupa 3

18.00: (2,25) Azerbejdžan (3,00) Kazahstan (3,60)

18.00: (1,55) Slovačka (3,80) Belorusija (7,00)

Grupa 1

20.45: (9,00) Farska Ostrva (5,00) Turska (1,35)

20.45: (1,55) Luksemburg (3,90) Litvanija (6,75)

Ponedeljak

Grupa 4

20.45: (12,0) Gibraltar (5,80) Gruzija (1,25)

20.45: (2,10) Makedonija (3,20) Bugarska (3,80)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

reprezantacija SlovačkeFudbalska reprezentacija KazahstanaReprezentacija KazahstanaLiga nacijareprezentacija Farskih Ostrvareprezentacija Belorusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara