Borha (©Star Sport)
Borha (©Star Sport)

Nikad ovako efikasan! Borha dao još dva, ukupno 21 na 27 utakmica (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.11.20. | 00:24

Dobroćudni Kolumbijac večera dva puta tresao mrežu Orensea - 4:0

U Crvenoj zvezdi je znao da zablista, mada nije igrao baš klasičnog špica, pronašao je sebe i u Kaliju, gde je u dresu Amerike postigao 37 golova na 83 utakmice u tri sezone, ali je vrhunac svoje prilično duge karijere Kristijan Borha (32) doživeo tek u Kitu, mada je bio prilično skroman u prethodne dve sezone sa devet postignutih golova na 45 mečeva. Ali u ovoj je dobroćudni Kolumbijac doživeo pravu golgetersku eksploziju. Večeras je odigrao svoj 27. meč u 2020. godini za snažni LDU i dva puta se upisao u strelce protiv slabašnog Orensea (4:0) čime je stigao do brojke od 21 postignutog gola.

Da igra u životnoj formi pokazuju i činjenice da Borha u jednoj sezoni nikada nije bio ni približno ovako efikasan. Dosadašnji rekord postavio je 2017. godine kada je u dresu Amerike Kali postigao 16 golova na 42 utakmice. Pre toga mu je maksimum bio u dresu Crvene zvezde i sezoni 2011/2012. kada je dao 14 na 38 mečeva. Dvocifren skor imao je i u dresu meksičkog Verakruza (11 golova na 35 mečeva) u sezoni 2013/2014, 12 golova je postigao u prvoj sezoni (2016) u dresu Amerike Kali.

Izabrane vesti

Borhu toliko hoće golovi u ovoj sezoni da mu se lopta bukvalno sama namešta na nogu. Tako je bilo i večeras protiv Orensea. Kod prvog u 58. minutu dočekao je odbitak posle stative svog tima i iz neposredne blizine zatresao protivničku mrežu pri rezultatu 1:0, dok je kod drugog ostao sam na visini penala posle lošeg ispucavanja protivničkih defanzivaca. Naravno, sve je to delovalo prilično lako na prvi pogled, ali je zapravo plod odličnog kretanja i samopouzdanja nekadašnjeg igrača Crvene zvezde.

LDU je bio prvi u prvoj fazi ekvadorske Serije A, a sa odličnim igrama je nastavio i u drugoj, bez obzira na neočekivani kiks protiv Independijetea, pa ima deset bodova nakon pet odigranih mečeva u tamošnjem šampionatu. To isto važi i za Borhu, koji je bio u blagoj krizi neposredno nakon nastavka sezone u avgustu, ali je od se septembra ponovo počeo da rešeta protivničke mreže i to već sada radi u kontinuitetu.

EKVADOR 1, DRUGA FAZA - 5. KOLO

Petak

LDU Kito - Orense 4:0 (1:0)

Subota

01.00: (3,50) Olmedo (3,35) Barselona (2,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kristijan BorhaLDU Kito

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara