Peter Boš (©AFP)
Peter Boš (©AFP)

Nikada nije osvojio trofej, ali ga veliki klubovi i dalje žele

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.06.23. | 20:59

Peter Boš blizu dogovora sa PSV Ajndhovenom

Iako je sezonu završio kao drugi, Rud van Nistelroj iznenada je napustio PSV kolo pre kraja Eredivizije. Ipak, klub iz Ajndhovena brzo mu je pronašao zamenu. U narednu sezonu Filipsovci će ući sa Peterom Bošom.

U žurbi su čelni ljudi holandskog velikana, žele da što pre imenuju novog trenera kako bi krenuli u formiranje tima za narednu sezonu. Stoga su prethodnih dana ubrzali pregovore sa 59-godišnjim stručnjakom i prema navodima tamošnjih medija samo formalnosti dele dve strane od ozvaničenja saradnje.

Izabrane vesti

Ipak, ostaje pitanje kako su na Filips stadionu izabrali baš Boša, čoveka što u preko dve decenije dugoj trenerskoj karijeri nije osvojio nijedan trofej! Reklo bi se, međutim, da Holanđanin ume da proda priču, pošto su se i ranije veliki klubovi “pecali“ na njegov šarm.

Vodio je kroz karijeru Ajaks, Dortmund, Leverkuzen, Lion, prethodno i Makabi iz Tel Aviva, ali nijednom od pomenutih klubova nije doneo ništa, čak ni trofej nekog kupa. Sada će u Ajndhovenu pokušati da to popravi.

Pored pomenutih klubova, Boš je kao trener radio još u Viteseu, Heraklesu, De Grafšapu i AGOVV Apeldornu u kojem je i počeo menadžersku karijeru. Bio je i direktor fudbala u Fajenordu. Bez posla bio je od oktobra 2022. godine kada se rastao sa Lionom, a u domovinu se vraća posle šest godina.


tagovi

Peter BošPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara