Niko Kovač (©Reuters)
Niko Kovač (©Reuters)

Niko Kovač čeka Strahinju Pavlovića u Monaku

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.20. | 12:38

Robert Moreno dobio otkaz

Umesto Roberta Morena, dosadašnjeg trenera Monaka, Strahinju Pavlovića u Monako će dočekati - Niko Kovač! Hrvatski stručnjak, koji je vodio Ajntraht i Bajern, postaće novi šef struke tima iz Kneževine, javlja Ekip.

Ako se pogledaju iskustva koja su sa Kovačem imali Luka Jović, Mijat Gaćinović i ostali balkanski igrači u Ajntrahtu, onda Strahinja Pavlović može samo da bude zadovoljan ovom promenom. Svi fudbaleri sa ovog govornog područja su redovno dobijali šansu i napredovali kod Nikovom palicom. Transferi koje su potom napravili samo potvrđuju tu činjenicu.

Izabrane vesti

Dosadašnji strateg Monaka Robert Moreno je jutros dobio otkaz i završio kratku misiju na Azurnoj obali. Čovek koji je vodio reprezentaciju Španije dok je Luis Enrike bio na višemesečnom odsustvu, potrajao je na klupi Monaka ukupno šest meseci, mada suštinski mnogo manje ako se zna da prvenstvo Francuske nije ni nastavljeno od marta.

Za tih 13 utakmica koliko je bio trener Monaka Moreno je ostvario skor od po pet pobeda i poraza i tri remija, a ekipa je prvenstvo završila na devetom mestu, daleko od izlaska na evropsku scenu.

Ali, ni sve to nije bio razlog da Španac dobije otkaz. Kako tvrdi Ekip, njegova smena je nedeljama visila u vazduhu, jer Monako kreće u potpuno restruktuiranje, menjanje svog DNK, a Moreno nikako u to nije mogao da se uklopi. Ubuduće će se klub iz Kneževine oslanjati na potragu za mladim i talentovanim igračima, na kojima će graditi ekipu i klupske finansije.

S obzirom na to da je na mesto sportskog direktora došao Pol Mičel iz Red Bul grupe, onda je valjda jasnije u kom pravcu Monako želi da ide. Uostalom, kupovina Strahinje Pavlovića, ali i velikog broja mladih igrača u poslednjih šest meseci pokazuje kako će funkcionisati Monako u narednom periodu. I to ide na ruku mladom srpskom reprezentativcu...


tagovi

Strahinja PavlovićMonakoNiko Kovač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara