Bruno Fernandeš se igrao fudbala (© Reuters)
Bruno Fernandeš se igrao fudbala (© Reuters)

Niko ne priča da je Mančester kandidat za titulu: U kakvoj je formi, možda jeste (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.12.20. | 19:19

Junajted je treći posle ubedljive pobede nad Lidsom

Prvo se govorilo o Evertonu, uzdizao se Totenhem, šunja se Lester, a sve to vreme vreba Mančester junajted iz prikrajka i u koži autsajdera pikira vrh tabele. Stigao je već do trećeg mesta, te iako zaostaje četiri koraka za Liverpulom valja podsetiti da ima meč manje od šampiona, ukoliko bi dobio odloženi susret prvog kola sa Banrlijem uključio bi se u trku za prvo mesto.

Ne sećaju navijači Crvenih đavola kad su ovako blizu vrhu tabele videli miljenike. Posle uverljivih 6:2 protiv Lidsa primetna je euforija na Old Trafordu, što je prirodno za klub Mančesterove veličine i u skladu sa ostvarenjima u poslednje vreme.

Izabrane vesti

Iako su se na većini utakmica mučili i(li) gubili, puleni Olea Gunara Solskjera dobili su Everton, Vest Brom, Sautempton, Vest Hem, Šefild i Lids, izdržali sa Sitijem i evo ih tamo gde po tradiciji zaslužuju. Po igrama još to nije – to, ali je daleko bolje nego što je bilo prethodnih sezona kad velika većina utakmica ostrvskog velikana nije mogla da se gleda.

U minulih mesec dana svaka prvenstvena – sa izuzetkom gradskog derbija – bila je uživanje. Tako i ova, u kojoj je Lids izašao otvoreno (kao i uvek), a Mančester počeo efikasno (kao nikad pre). Skot Mektomini je dao dva gola u prva tri minuta čime je derbi lokalnih rivala rešen čim je počeo. Sve ostalo bilo je za dušu. Jednih i drugih.

Videlo se to po lakoći kojom je Mektomini nastavio da igra. Naraslog samopouzdanja zbog ekspresnih pogodaka carovao je sredinom terena i meč ukrasio asistencijom za mat povratnika Danijela Džejmsa. Između poteza škotskog reprezentatoivca smestilo se umeće Bruna Fernadešaodigravanje petom, pasovi koji cepaju odbranu – pa je i Portugalac stigao do dva pogotka (doduše, jedan s bele tačke) i asistencije, pogodio je još i Viktor Lindelof, mogao Markus Rašford, obrukao se Antoni Marsijal, mada se Francuzu piše het-trik asistencija.

Uprkos ubedljivom porazu, Lids nije razočarao. Ostao je veran napadačkom fudbalu, dao dva gola, mogao još najmanje tri. Na velike muke stavljao je krhu odbranu Mančester junajteda Patrik Bamford, savladali Davida de Heu Lijam Kuper i Stjuart Dejvis, krotio je španski čuvar mreže udarce Rafinje, što samo znači da napad nije problem gostiju.

Odbrana jeste. Lids je matiran čak 30 puta. Ubedljivo najviše u ligi. Samo, i taj otvoren fudbal se ceni. Svi žele da ga gledaju. Imaju šta da vide.

PREMIJER LIGA - 14. KOLO

Subota

Kristal Palas – Liverpul 0:7 (0:3)

/Minamino 3, Mane 35, Firmino 44, 68 Henderson 52, Salah 81, 87/

Sautempton - Mančester Siti 0:1 (0:1)

/Sterling 16/

Everton – Arsenal 2:1 (2:1)

/Holding ag 22, Mina 45 – Pepe 35p/

Njukasl – Fulam 1:1 (0:1)

/Vilson 64p – Riči ag 42/

Nedelja

Brajton – Šefild Junajted 1:1 (0:0)

/Velbek 87 - Bogl 63/

Totenhem – Lester 0:2 (0:1)

/Vardi 45+4, Aldervajrled 59 ag/

Mančester junajted – Lids 6:2 (4:1)

/Mektomini 2, 3, Fernandeš 20, 70 pen, Lindelof 37, Džejms 66 – Kuper 42, Dalas 73/

20.15: (3,50) Vest Bromvič (3,45) Aston Vila (2,10)

Ponedeljak

18.30: (3,60) Barnli (2,95) Vulverhempton (2,30)

21.00: (1,52) Čelsi (4,30) Vest Hem (6,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedSkot MektominiBruno Fernandeš

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara