Tribine Nou Kampa protiv Valensije (© Reuters)
Tribine Nou Kampa protiv Valensije (© Reuters)

Niko neće da gleda El Klasiko? Barselona ne može da napuni stadion ni za derbi sa Realom

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.10.21. | 11:03

Protiv Valensije je gledalo samo 47.317 gledalaca

Najveća utakmica u svetu fudbala. Ili bi bar tako trebalo da bude. Godinama se El Klasiko iščekivao sedmicama, međutim, kako su najveće zvezde počele da napuštaju Španiju, tako je opalo i interesovanje za prvi ovosezonski susret Barselone i Real Madrida.

Meč je na programu u nedelju od 16.15, ali su Katalonci u strahu da tribine stadiona Nou Kamp neće biti ispunjene do kraja. Četiri dana pred duel sa najvećim rivalom, uprava Barse ne da nije rasprodala ulaznice, nego ih ima u izobilju. Mediji na Pirinejima se pitaju hoće li gledaoci pohrliti na tribine ili će veliki broj njih ostati prazan.

Izabrane vesti

Kako sad stvari stoje, nekoliko desetina hiljada ulaznica je i dalje u opticaju, što samo pokazuje da publika i nije baš oduševljena idejom da gleda El Klasiko bez Lionela Mesija, Krsitijana Ronalda, Serhija Ramosa, Luisa Suareza... Možda je do pada kvaliteta, a možda i do cena ulaznica: najjefitnija košta 99 evra, a najskuplja čak 747. Da su Ronaldo i Mesi tu, pa i nekako, ali Pedri, Gavi, Vinisijus Žunior, Rodrigo bi tek trebalo da zasijaju i ovako golobradi ne obećavaju spektakl.

Naravno, deo navijača se plaši i zaraze virusom korona. Možda je to jedno od objašnjenja što je prethodni prvenstveni meč na Nou Kampu, sa Valensijom, uživo ispratilo „samo“ 47.317 gledalaca. Skoro 52.000 sedišta ostalo je prazno. Sprema li se takva slika i za nedelju?



tagovi

El Klasiko

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara