Foto: Reuters, AFP
Foto: Reuters, AFP

Niko neće da se bori za opstanak: Botman i Dinj odjavili Njukasl

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.01.22. | 19:43

Prelazni rok na Sent Džejms parku se ne odvija onako kako su arapski vlasnici zamislili

Skovali su arapski vlasnici velike planove za januar na Sent Džejms parku, nameravali da ove zime tim nakrcaju velikim imenima, ali je stvarnost malo drugačija. Niko ne želi da se bori za opstanak. Njukasl se nalazi u zoni ispadanja i kao takav nije atraktivan velikim ribama na pijaci. Ili barem ne većini onih na koje su se nameračili.

Kiran Tripije je izrazio želju da se vrati na Ostrvo po svaku cenu, ali dvojac koji je bio projektovan da sa njim učvrsti najgoru odbranu Premijer lige odjavio je ambiciozni klub sa severa Engleske. Prvo Sven Botman, potom i Lukas Dinj, spustili su rampu Svraka.

Izabrane vesti

Botman je bio jedan od prioriteta uprave za jačanje centralnog dela odbrane, nedeljama pre početka pijace najavljivao se napad Njukasla od samog starta, međutim, naleteo je engleski klub na tvrdo. Lil jeste u finansijskim problemima, primoran je da prodaje, ali će pokušati da zadrži holandskog defanzivca tvrdi Fabricio Romano, zbog čega je ponudu Njukasla od 35.000.000 evra odbio već drugog dana prelaznog roka. Katalonski Sport piše da je Samjuel Umtiti rezervna opcija, doduše jedna u nizu, ali da bi ukoliko i pristane na transfer, Francuz stigao na šestomesečnu pozajmicu, jer planira da se na leto vrati u Barselonu.

Što se Dinja tiče, u Evertonu je precrtan još početkom decembra, klub ga je stavio na transfer listu, a Njukasl se ponadao da bi poziciju levog beka, jednu od gorućih u ovom prelaznom roku, mogao da popuni upravo kupovinom Francuza. Ipak, Fabricio Romano ističe da ne postoji ni promil šanse da Dinj potpiše za Svrake, odnosno da prelazak na Sent Džejms park nije opcija za 28-godišnjeg fudbalera.

Njukasl će dakle i u ovom slučaju morati da se okrene alternativama, a kao jedna od njih je Ajaksov Nikolas Taljafiko.


tagovi

NjukaslLukas DinjSven Botman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara