San Siro (©Reuters)
San Siro (©Reuters)

Niko nema takvu zaleđinu: Posle Amera i Emirata i državni fond Saudijske Arabije ulazi u Milan?

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.24. | 13:49

Inter bi morao da se zabrine ako bi pregovori završeni uspešno

Mančester Siti ima uz sebe ljude iz Abu Dabija, Pari Sen Žermen je pod kontrolom šeika iz Katara, Njukasl je u rukama Saudijaca. Ali ako se poslednja informacija iz Italije ispostavi kao tačna, niko neće iza sebe imati tako ozbiljnu grupu finansijera kao Milan.

Jer kako piše Il Sole 24 Ore, verovatno najvažniji finansijski list na “čizmi”, Džeri Kardinale, koji preko svog Red Bird fonda upravlja Milanom, pregovara sa državnim PIF fondom Saudijske Arabije oko njihove kupovine manjinskog dela akcija.

Izabrane vesti

PIF fond je, to smo već naučili, vlasnik Njukasla, Tuluza, ali i Al Nasra, Al Hilala, Al Ahlija i Al Itihada, koji su svi redom ostavljali svet u čudu kada su u Saudijsku Arabiju dovodili imena poput Nejmara, Kristijana Ronalda, Rijada Mareza, Karima Benzeme, naravno Sergeja Milinković Savića i Aleksandra Mitrovića.

Da se mi ipak vratimo na Milan, Kardinale, dakle, ne bi prodao ceo klub Saudijcima, već samo manjinski paket akcija. U priču bi ušli sa investicijom od 550.000.000 evra s kojom bi klub vratio pozajmicu prethodnim vlasnicima iz Eliot fonda. Rosoneri bi tako prodisali.

Alternativna solucija je da Red Bird i PIF naprave nekakvu “širu saradnju”, da li preko klubova u vlasništvu Saudijaca to se već ne zna. Sigurno je samo da Kardinale neće prodati klub. Baš nedavno je rekao…

Želim da kategorički da kažem: apsolutna je neistina (da prodaje klub). Ovde sam da ostanem na duže vreme. Imam posao da obavim. Posvećen sam vraćanju Milana na vrh Serije A i Evrope i neću stati dok to ne uradim”.

Ništa ipak nije precizirao o manjinskom paketu akcija, a to bi već bilo ozbiljno udruženje bogataša. Red Bird je avgusta 2022. kupio Milan za 1.200.000.000 evra. Inače je lociran u Njujorku, ali se zna da sarađuje i sa International Media Investment fondom, koji finansiraju direktno Ujedinjeni Arapski Emirati i šeik Mansur Bih Zajed Al Nahjan. Šeik Mansur je preko Siti Fudbal Grupe vlasnik aktuelnog evropskog šampiona Mančester Sitija.

Sad zamislite, Emirati, Saudijci, Amerikanci, svi zajedno... Zvuči zastrašujuće. I nismo sigurni da bi bilo dobro da se ostvari.


tagovi

Saudijska Arabijaac milan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara