Stadion Radomir Antić u Užicu (©Starsport)
Stadion Radomir Antić u Užicu (©Starsport)

Niko nije siguran u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije: RFK za komšije iz Novog Sada, Sloboda u zoni ispadanja

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 21:49

Mladost GAT prva iznad crte, pred eliminacijom i Metalac

Javnost gleda u vrh tabele i pita se da li će uz OFK Beograd od leta u Mozzart Bet Superligi gledati ubsko Jedinstvo, Inđiju, Tekstilac ili možda čak i Smederevo? Međutim, borba za opstanak na republičkom nivou je još uzbudljivija, jer sigurno je samo da novobeogradski Radnički i RFK Novi Sad idu nazad u Srpsku ligu.

Svi ostali strepeće i u poslednja tri kola, mada su Dubočica i OFK Vršac u nešto boljoj situaciji od konkurencije, jer su posle večerašnjih utakmica 34. kola na pet koraka od zone ispadanja. OFK Vršac može da bude posebno zadovoljan, jer je u direktnom okršaju sa Metalcem slavio sa 1:0 pogotkom Davida Ilića, dok je Dubočica odnela bod iz Lazarevca (1:1).

Izabrane vesti

Najviše drame bilo je u Užicu, očekivano, jer Sloboda je u ovoj konkurenciji ugroženih svakako klub sa najvećom tradicijom, mada to više nije ona prava Sloboda, već ova sa prefiksom GFK. Pa opet, Užice jeste grad koji je učestvovao u pisanju istorije srpskog fudbala – dao nam je i Radomira Antića i Nemanju Vidića, samo neke da pobrojimo – ali nije nemoguće da o toj istoriji sledeće sezone priča u Srpskoj ligi.

Jer uprkos golovima dvostrukog strelca Šedraka Čarlsa, Sloboda je danas mogla samo do 3:3 protiv već prežaljenog RFK-a, koji je očigledno bio prilično motivisan barem da pomogne komšijama iz Novog Sada. Naime, remiju Slobode najviše su se obradovali u ekipi Mladost GAT, koja je preko iskusnog superligaškog napadača Bojana Čečarića, te Miroslava Bjeloša iskoristila zicer protiv novobeogradskog Radničkog, ubedljivo najgoreg tima u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije, i slavila sa 2:0.

Mladost je tako bar privremeno pobegla iz zone ispadanja i u istu gurnula i Slobodu i već pomenuti Metalac. S tim da je razlika između njih samo bod, a uz rame Mladosti je i lazarevačka Kolubara.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE, plej-aut, 34. kolo:

OFK Vršac – Metalac 1:0

/Ilić 42/

Radnički NBG – Mladost GAT 0:2

/Čečarić 49, Bjeloš 82/

Kolubara – Dubočica 1:1

/Savković 66 – Đurić 82/

Sloboda – RFK Novi Sad 3:3

/Čarls 48, 73, Rašković 78 – Marković 2, Gvozdenović 64, Milosavić 75/



tagovi

Kolubara Lazarevacsloboda užiceRFK Novi SadOFK VršacKK Metalac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara