Fudbaleri Nju Inglanda (Foto: AFP)
Fudbaleri Nju Inglanda (Foto: AFP)

Niko, nikad kao Nju Ingland; Joveljić i Stojanović pucali ćorcima, Veselinović nadomak plej-ofa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.10.21. | 06:08

Fudbaleri Nju Ingland Revolušna oborili rekord MLS lige po broju osvojenih bodova u regularnom delu sezone, kolo pre kraja

Ispisao je večeras Tejdžon Bjukenen istoriju. Njegovim golom Nju Ingland je srušio Kolorado Repidse (1:0), zacementirao prvo mesto na tabeli istočne konferencije i oborio rekord MLS-a. Sastav iz okoline Bostona je došao do kote od 73 boda u regularnom delu sezone, što dosad nikome nije pošlo za rukom.

Srušili su fudbaleri Revolušna rekord koji je pre dve godine postavio Los Anđeles (72) i na kolo do kraja regularnog dela ima priliku da napravili prilično nedostižan učinak.

Izabrane vesti

Dugo je Kolorado odolevao pred napadima domaćina, ali je poklekao u 74. minutu. Petljao je mladi Bjukenen u kaznenom prostoru rivala, ali je uspeo da nadmudri čuvara, napravi sebi dovoljno prostora za šut i potom efektnim udarcem u dalji ugao matira Vilijama Jarbroa.

Ekipa Brusa Arene je sjajnim izdanjima ove sezone istakla ozbiljne ambicije i u plej-of ulazi kao ekipa sa daleko najviše bodova u prvenstvu, samim tim i kao prvi favorit za titulu.

Čikago Fajer je i pre večerašnjeg meča ostao bez šansi da se plasira u doigravanje, pa je pretrpeo novi poraz. Praznih šaka se vraća iz Herisona, gde je pretrpeo poraz od Njujork Sitija - 0:1.

Gol odluke je u 51. minutu sa bele tačke postigao Valentin Kasteljanos. Siti je sa nova tri boda napravi veliki korak ka plasmanu u plej-of. Četiri boda je ispred gradskog rivala Red Bulsa, a do kraja regularnog dela ima još šest bodova u igri.

Bivši igrač Čukaričkog Luka Stojanović, koji je postigao osam pogodaka u dresu sastava iz Vetrovitog grada ove sezone, nije uspeo da popravi svoj učinak. Nije mu pomogla ni odluka trenera da ga na početku ostavi na klupi, ušao je u igru u 77. minutu, ali nije uspeo da spreči poraz Čikaga.

Posle poraza od Sporting Kanzas Sitija (0:2), mesto u plej-ofu visi i ekipi Los Anđeles Galaksija. I dalje imaju u rukama kartu za osminu finala, ali i samo bod više od prve ekipe ispod crte - Minesote.

Sporting je do trijumfa došao zahvaljujući pogocima Džonija Rasela u 40. i 82. minutu. Za goste je do 86. minuta igrao Dejan Joveljić (zamenio ga Efrejn Alvarez). Bivši napadač Crvene zvezde je susret okončao sa jednim šutem u okviru protivničkog gola, ali ga je čuvar mreže domaćina Džon Pulskamp sprečio da se upiše u listu strelaca.

Najinteresantniji meč odigran je u Sinsinatiju, gde je Nešvil kao gost odneo pobedu u susretu na kojem je viđeno čak devet golova - 6:3.

Sinsinati je već u 17. minutu imao dva gola viška (autogol Dejvida Romnija i pogodak Brenera), a u 25. i idealnu priliku da postigne treći. Ipak, Brener je bio neprecizan, što je samo tri minuta kasnije kaznio Voker Zimerman.

Vratio je Sinsinatiju dva gola viška već u 32. minutu Brendon Vaskez, ali Rendal Leal zatresao mrežu domaćina u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena i najavio buđenje Nešvila u nastavku.

Igrao se 71. minut kada je Si Džej Sapong poravnao rezultata, a u narednih devet su ga Leal i Ake Loba poptuno preokrenuli. Sve dileme je drugim golom u drugom minutu nadoknade otklonio Sapong.

Sve bliži plej-ofu je i Vankuver, koji je na svom terenu savladao Minesotu - 2:1.

Ekipa za koju je i večeras nastupio Ranko Veselinović (proveo svih 90 minuta u igri) peta je na tabeli zapadne konferencije sa 47 bodova - dva više upravo od večerašnjeg rivala, koji je prvi ispod crte.

Domaćin je poveo u smiraj prvog poluvremena zahvaljujući autogolu Majkla Boksala. Posle 18 minuta igre u nastavku Brajan Vajt je duplirao prednost. Fanendo Adi je pogotkom u prvom minutu nadoknade uneo određenu dozu neizvesnosti u meč, ali je ipak bilo prekasno za sastav iz Mineapolisa.

MLS

Četvrtak

Nju Ingland - Kolorado 1:0 (0:0)

Atlanta - Inter Majami 2:1 (0:1)

Sinsinati - Nešvil 3:6 (3:2)

Kolambus Kru - Orlando 3:2 (2:0)

Di Si Junajted - Njujork Red Buls 1:0 (1:0)

Njujork Siti - Čikago Fajer 1:0 (0:0)

Toronto - Filadelfija 2:2 (0:1)

Dalas - Real Solt Lejk 1:2 (1:0)

Sporting Kanzas Siti - LA Galaksi 2:0 (1:0)

Portland - San Hoze 2:0 (1:0)

Vankuver - Minesota 2:1 (1:0)



tagovi

Nju Ingland RevolušnVankuver VajtkepsČikago FajerLos Anđeles GalaksiLuka StojanovićDejan JoveljićRanko VeselinovićMLS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara