Džošua Zirkze (©AFP)
Džošua Zirkze (©AFP)

Niko u Belgiji nije uzeo više bodova od Anderlehta i Serkl Briža od kraja novembra

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.01.22. | 11:43

Metamorfoza zeleno-crnih, koji večeras gostuju u Briselu gde tradicionalno loše prolaze

Dvoboj Uniona sa Klub Brižom u četvrtak može da nagovesti rasplet situacije u Župiler Pro ligi jer se radi od duelu ekipa koja se nadmeću za titulu, ali pravi vrhunac može da bude i ove srede. Prosto, večeras se sukobljavaju Anderleht i Serkl Briž (21.00). Na prvi pogled uloga favorita je jasna, međutim, na drugi obećava neizvestan duel. Radi se timovima koji su u formi. Od kraja novembra niko nije uzeo više bodova od briselskog velikana i zeleno-crnih.

Kakvu je metamorfozu doživeo Serkl Briž. Slavio je manje uspešan tim iz Briža čak sedam od poslednjih osam prvenstvenih utakmica, od kojih šest pod palicom novog trenera Dominika Talamera. Sa samo dva boda zaostatka za pozicijom broj osam na kojoj je Kortrajk, a ona vodi u plej-of za izlazak na međunarodnu pozornicu, zeleno-crni iz Briža sada mogu da "pucaju" na više nego što moraju da se plaše ispadanja. Zaostatak za Serenom, pretposlednjim na tabeli, već je 12 bodova.

Izabrane vesti

Posmatrajući tabelu forme u osam poslednjih rundi Župiler Pro lige, na vrhu se nalazi upravo Serkl Briž sa 21 bodom, a na drugom mestu je Anderleht, koji je neporažen u tom opsegu. Sakupio je šest pobeda i dva remija i 20 bodova.


21.00: (1,80) Anderleht (3,60) Serkl Briž (4,60)

Serkl Briž je uzeo maksimalnih šest bodova iz dve prvenstvene utakmice u 2022. pošto je pobedio Epen i Varegem u poslednja dva duela. Sada će zeleno-crni da se suoče sa veoma teškim zadatkom u pokušaju da nastave maksimalan učinak u novoj godini, pošto pulene Talamere očekuje sudar u Briselu sa ekipom koja ne odstaje od šampionske trke, uprkos činjenici da je lider Union 11 koraka daleko.

Anderleht je u 2022. najpre remizirao kod kuće sa Standardom, a pre tri dana je uspeo da savlada sedmoplasirani Mehelen minimalnim rezultatom u gostima. Momci Vensana Kompanija ograničili su solidan napad Mehelena na nula udaraca na gol i samo tri pokušaja ukupno.

Kompanijevi izabranici preokrenuli su tok stvari posle lošeg početka sezone. Anderleht je sada neporažen u devet uzastopnih ligaških utakmica. Pozajmljeni igrač Bajerna iz Minhena Džošua Zirkze sada je najbolji strelac ekipe sa 10 golova, jednim više od Liora Refaelova, koji je takođe učestvovao u pobedi za vikend.

Briselski tim je pobedio u pet i remizirao u jednom od poslednjih šest međusobnih dvoboja sa Serkl Brižom u svim takmičenjima. Na domaćem terenu Anderleht ima fantastičan skor protiv zeleno-crnih sa 40 pobeda, pet remija i samo dva poraza u prethodnih 47 mečeva između ova dva tima u Briselu.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

ŽUPILER PRO LIGA - 24. KOLO

Utorak

Antverpen - Sint Trojden 1:1 (1:0)

/Balikviša 32 - Hara 53/

Šarlroa - Kortrajk 1:1 (1:1)

/Bajo 21 - Rože 14/

Gent - Ostende 1:1 (0:1)

/Hjulsager 74 - Emrouz 8/

Sreda

18.45: (3,10) Epen (3,35) Standard (2,30)

18.45: (2,40) Varegem (3,45) Leven (2,90)

21.00: (1,80) Anderleht (3,60) Serkl Briž (4,60)

21.00: (2,20) Seren (3,40) Beršot (3,30)

Četvrtak

20.45: (2,15) Klub Briž (3,45) Union (3,35)

Odloženo

Genk - Mehelen

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaAnderlehtSerkl Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara