Nikola Mikić (©Starsport)
Nikola Mikić (©Starsport)

Nikola Mikić iz kopački u stručni štab Grafosa: Sećaću se Zvezdine kapitenske trake

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 15:43

Došlo vreme da se kaže zbogom…

Počelo je još početkom 21. veka, dugo je Nikola Mikić i odolevao, ali je sada prelomio i rešio da je bilo dosta. Nekadašnji kapiten Crvene zvezde, osvajač trofeja u Kupu Srbije 2010. i 2012. godine, objavio je danas kraj igračke karijere.

Istovremeno i da odmah ulazi u trenerske vode pošto je dobio posao u stručnom štabu Radeta Kokovića u Grafičaru, klubu u kojem je i završio karijeru.

Izabrane vesti

Nije lako posle duge karijere reći zbogom igranju fudbala, ali jednostavno sam osetio da je ovo pravi momenat. Imam jedinstvenu priliku da sarađujem sa sjajnim stručnim štabom u Grafičaru koji predvodi Rade Koković, i mislim da mogu da naučim mnogo stvari koje će mi koristiti u daljoj trenerskoj karijeri. Veliku zahvalnost dugujem predsedniku FK Grafičar, Slobodanu Govedarici, koji mi je ukazao poverenje i sa kojim sam imao sjajnu saradnju i kao fudbaler kluba. Fudbal je moj život, definitivno sebe vidim i dalje vezanog za najlepši posao na svetu, ali u budućnosti kao trener”, rekao je Mikić.

A kad se osvrne iza leđa…

Nošenje kapitenske trake u mojoj voljenoj Crvenoj zvezdi ostaje kao najlepša stvar koja je obeležila moju karijeru i jedna od najemotivnijih stranica moje karijere. Sigurno bih voleo da su neke stvari imale drugačiji tok, ali to je sve bio fudbal. Imao sam privilegiju da igram sa sjajnim fudbalerima, da sarađujem sa odličnim trenerima, tako da mogu biti miran sada kada je došao dan da se okače kopačke o klin”.

Podsetimo, Mikić je, da pobrojimo samo neke, u karijeri igrao za Radnički iz Niša, Napredak, Manisu, OFK Beograd, AEL, OFI sa Krita, Voždovac i naravno Zvezdu zbog koje će ga navijači najviše i pamtiti, pošto je u crveno-belom klubu proveo period od 2010. do 2013. godine.


tagovi

Nikola Mikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara