Nikola Mitić (©MN Press)
Nikola Mitić (©MN Press)

Nikola Mitić: Ako se ne razvijaš sa ljudske strane, to se prenosi na teren

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 19:49

„Ovo nije pitanje kvaliteta ili iskustva, već koncentracije i fokusa“, kaže trener Voždovca

Ni iz devetog pokušaja Nikola Mitić nije uspeo. Paradoksalno, možda i najbolju partiju pružio je protiv rivala koji mu je posle Crvene zvezde, najteži. A opet je izgubio. Sedmi put u devet kola na klupi Voždovca.

I za to ima objašnjenje. Atipično za domaću struku, čak pohvalno, ne traži opravdanja, već precizno locira problem.

Izabrane vesti

Kad pogledamo širu sliku, nije slučajno što se ovo nama dešava. Imamo problem, šansu pri rezultatu 2:2 u 90. minutu, pravimo faul u zoni gde to nije ne bi trebalo, potom ne igramo iza lopte. To nije pitanje kvaliteta, već koncentracije i fokusa. To nam se dešava u kontinuitetu“, precizirao je Mitić posle poraza od Partizana (2:3).

Pritom, nije želeo da koristi mladost ekipe kao izgovor.

„Ne smatram da je to u pitanju. Pre će biit da je reč o talentu da se informacije usvoje i primene na terenu. To je rad na sebi. Ako se ne razvijaš van terena kako bi trebalo, sa ljudske strane, onda se to ne prenosi na igru. To je stvar u društvu, u razgovoru, u svemu. Ako igrači nisu spremni da rade na sebi van stadiona, pitanje je da li će njihov talenat doći do maksimuma“.

Zasad nije, iako je tokom meča sa Partizanom isijavo iz pojedinaca.

„Nedostaje nam pobeda. Kvalitet igre ne prate odgovarajući rezultati, ali ovo se ne dešava slučajno. Postoje razlozi zašto primamo skoro dva gola po utakmici. Možemo da svalimo krivicu na manjak iskustva, ali to ne želim, niti hoću. Mora svako od nas da radi na poboljšanju, kako individualnio, tako i grupnom“, ocenio je Nikola Mitić.


tagovi

Nikola Mitićfk voždovacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara