(Foto: Reuters)
(Foto: Reuters)

Nikolić: Bodovi protiv Atletika nezasluženi? Ostaviću vama da pišete o tome

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.11.20. | 04:46

"Kada igrate sa disciplinovanim timovima, onda morate da igrate ovakav stil fudbala", ističe trener moskovske Lokomotive

Uspela je Lokomotiva ono što bi malo kojem timu u Evropi uspelo - da neporažena izađe iz dvomeča sa Atletikom. Izdržala je ekipa Marka Nikolića prvo u Moskvi, potom u sredu uveče i u Madridu da se, onako "čolovski", odupre naletima španskog tima, te će u poslednja dva kola grupne faze ući sa ambicijama i kakvim-takvim šansama da se domogne nokaut faze Lige šampiona.

Atletiko je dominirao u oba meča sa moskovskim timom, Krasnodar je štaviše za 180 minuta fudbala sa Jorgandžijama uputio svega dva šuta u okvir gola Jana Oblaka, fokusiran isključivo da sačuva svoju mrežu. Baš onako kako to radi Čolo Simeone kada se preko puta nađu ekipe moćnije od njegove. Upravo zbog toga je na konferenciji posle sinoćnjeg meča srpski trener upitan da li su dva remija protiv Atletika fer i zaslužena?

Izabrane vesti

"Ostaviću vama kao novinaru da napišete šta mislite o tome. Kao što sam rekao i pre meča, bićemo presrećni ukoliko uzmemo bod ovde. Naša igra je bila disciplinovana, gledamo napred. Imamo još dve utakmice i videćemo gde će nas one odvesti", rekao je Nikolić.

Bila je Lokomotiva prethodnih sezona topovsko meso Atletiku, gde god da su se susretali, bilo u Ligi šampiona ili Lige Evrope. Međutim, situacija se promenila ove godine.

"Igrali smo sa Atletikom, koji je pobedio Barselonu. To je vrlo kvalitetan tim, dobijali su nas konstantno u poslednje četiri godine i nije lako igrati sa ovakvom ekipom. Vrlo je komplikovano, ali ukoliko smo disciplinovani i energični, onda možemo da se nosimo sa njima. Uvek smo govorili da je bitno da budemo fokusirani, da želimo pobedu, ali kada igrate sa disciplinovanim timovima, onda morate da igrate ovakav stil fudbala. U drugim okolnostima bismo morali da menjamo strategiju, ali ovde smo morali da odigramo tako."

Dva kola pre kraja grupne faze Lokomotiva zaostaje za Atletikom dva boda. Šanse nisu izgledne, ali postoje. Međutim, Nikolić ne želi da unapred razmišlja o raspletu.

"Uvek mislim o narednom meču. Ni o čemu drugom", kratak je bio bivši trener Partizana.


tagovi

Marko NikolićAtletiko MadridLokomotiva Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara