Foto: AFP
Foto: AFP

Nikolićeva Lokomotiva preko najprijatnijeg iznenađenja sezone traži put do Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.03.21. | 13:15

Soči, koji drži visoku četvrtu poziciju i na prethodnih pet utakmica u prvenstvu nije primio gol, danas gostuje u Moskvi (17.00)

Ruski fudbal se vratio krajem februara, a sa njim se i Lokomotiva vratila izvršenju zacrtanog cilja – da na kraju sezone obezbedi mesto u Evropi. Pošto je na zimsku pauzu otišla sa dva vezana poraza, teško da će moći da se nada Ligi šampiona, koju je igrala ove godine, ali je idealnim otvaranjem prolećnog dela Liga Evrope postala i više nego realan domet.

Na povratku je protiv Tambova bez problema obezbedila mesto među osam najboljih u Kupu (3:0), pretposlednjeg dana februara slavila je u gradskom derbiju protiv CSKA (2:0), da bi u prethodnom kolu preslišala i davljenika Arsenal (3:0) i tako prišla na tri boda od mesta koje vodi u Ligu Evrope. Mesta koje drži Soči, i upravo zbog toga će svi dosadašnji rezultati Lokomotive iz prolećnog dela pasti u vodu, ukoliko danas u Moskvi ekipa Marka Nikolića pretrpi poraz od najprijatnijeg iznenađenja ruske Premijer lige (17.00).

Izabrane vesti

17.00: (2,35) Lokomotiva M. (3,00) Soči (3,40)

Soči igra iznad svih očekivanja ove sezone. Klub osnovan 2018. godine prethodne sezone je debitovao u elitnom rangu i jedva opstao u istom, pošto je do podvlačenja crte sakupio dva boda više od Krila Sovjetov. Ove sezone, uz minimalne izmene u igračkom kadru u odnosu na prethodnu, priča je potpuno drugačija.

Već na polusezoni tim sa juga Rusije je stigao do brojke od 33 poena iz prethodne sezone, da trijumfom nad Arsenalom na prolećnoj premijeri (4:0), te remijem sa Rostovom (0:0), što mu je bio peti uzastopni prvenstveni meč bez primljenog gola (u tom periodu četiri pobede i remi), pojačao je bodovnu zalihu i nastavio da korača ka najvećem uspehu u dve i po godine dugoj istoriji kluba.

Nikolić zbog povrede mišića neće moći da računa na najboljeg strelca Antona Mirančuka, iskusnog Vladislava Ignatjeva i Ze Luisa, koji je zbog povrede zbloga van stroja već više od tri meseca, dok na drugoj strani neće biti rezervnog napadača Nikite Burmistrova, koji je za svega šest minuta u prethodnom kolu zaradio direktan crveni karton.

Lokomotiva i Soči su se do sada sastajali tri puta. Moskovljani su prethodne sezone u prvom meču slavili minimalnim rezultatom, dok u drugom nije bilo golova. Ove godine u jesenjem delu Soči je trijumfovao sa 2:1.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 22. KOLO

Petak

Himki - Rostov 1:0 (0:0)

/Mirzov 49pen/

Subota

Ural - Rotor 1:0 (0:0)

/Bicfalvi 83/

Arsenal Tula - CSKA 2:1 (2:0)

/Pantelejev 42 pen, Lomovicki 45 - Tiknizjan 90/

Zenit – Ahmat 4:0 (0:0)

/Karavajev 52, Azmun 64p, Dzjuba 74, Mostovoj 80/

Dinamo M. - Spartak M. 1:2 (1:1)

/Maslov 18ag - Mozes 30, Sobolev 63pen/

Nedelja

Ufa - Rubin (u toku)

14.30: (23,0) Tambov (10,0) Krasnodar (1,10)

17.00: (2,35) Lokomotiva M. (3,00) Soči (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga Rusijaruska premijer ligaSočiLokomotiva Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara